interludiu asiatic

Ieri unul din colegii mei s-a întors cu nişte gustări din ultima călătorie către Hong Kong. Soţia lui e de pe-acolo şi mereu se duc să viziteze familie sau la alte evenimente ca ăsta de acum (ceva nuntă a unor rude). Pe lângă faptul că ne povestea că s-a simţit ca o vedetă, cu toată lumea din China (continentală) uitându-se la el ca la felul zece, a adus înapoi nişte mici nimicuri de pe-acolo. Apropo de ce ziceam că produsele lactate nu sunt la fel de răspândite în Asia aşa cum sunt pe la noi şi în Vest în general, am avut nişte biscuiţi cu migdale şi cocos, nişte rulouri cu alge plus nişte beef jerky, care se pare că e peste tot pe străzile din Hong Kong. Beef jerky include aici şi porc şi fructe de mare…mirosul e suficient să te convingă să nu mănânci dar gustul e de fapt destul de bun:

Pentru noi e cu atât mai interesant pentru că mai avem un coleg aproape vegetarian care pleacă spre Japonia în aprilie cam în aceeaşi perioadă în care eu o să fiu în Bucureşti şi pare oripilat de ideea că nu ştie dacă mâncarea (în special tăiţeii) o să fie gătită cu beef sau chicken stock sau cu nişte cuburi-bază pentru mâncăruri cu arome de…carne. Din motive religioase nu mănâncă nici carne de porc (e din Pakistan), vita nu îi place şi urăşte peştele de orice fel, inclusiv tot ce înseamnă ‘fruct de mare’. Noi prezicem că o să se întoarcă mai slab sau o să mănânce doar salate la McDonald’s. Ne amuzăm grozav că nu ştie să ţină beţişoare în mână şi nu ne aşteptăm să înveţe prea curând. Of.

Acum încă un motiv să vreau să mă duc în direcţia Asia…


Publicat pe

în

,

de către

Comentarii

4 răspunsuri la „interludiu asiatic”
  1. Adrian

    Nu pot sa nu remarc si sa nu apreciez faptul ca nu isi ascund marfa in spatele unui ambalaj atragator si multicolor – chiar daca arata a ceva deja ingurgitat. 🙂

  2. beef jerky e un fel de love or hate. in state e plin de MSG (chimicale naspa) si are o textura ca de cauciuc. foarte putini stiu ca jerky e o chestie veche de cand lumea…a evoluat un pic aiurea:

    http://www.britishbeefjerky.co.uk/whatisjerky.html

  3. Adrian

    Apropo de ‘love or hate’. Eram pe punctul de a vomita cand am incercat prima data Marmite – si nu o spun la figurat. Yachh…

  4. haha, mie imi place! cu cheddar si castravete…hmmm 😀