Fiecare femeie, unghiile ei si ale altora

Fiecare femeie a mostenit de undeva sau si-a dezvoltat propria idee despre unghii, maini si cum ar trebui sa arate. Stiu ce parere are Maddy despre asta dar ma gandeam ca de multe ori m-a macinat foarte tare subiectul si m-a fascinat mersul in vizita la prietene care aveau cel putin 20 de sticlute de unghii fiecare.

Asa ca ma vedeam eu mare, cu 100 de sticlute de oja si schimband stilul in fiecare zi, dar realitatea crunta este ca spal vase, le folosesc aproape constant, scriu pe o tastatura de laptop si as fi usor paralizata cu unghii lungi, oricat de frumoase sunt. Cand am ocazia, imi fac o manichiura frantuzeasca pentru ca toate avem aceasta obsesie cu unghii roz si albe desi numai conotatie de printesa nu mai au, vazandu-le pe la doamne si domnisoare cu ocupatii dubioase. Dar tot ne plac pentru ca sunt ingrijite.

La picioare am auzit o fraza vara trecuta care avea de-a face cu ‘unghii de domnisoara’ si ma intrebam ce-o fi aia. Aparent, explicatia este ca atunci cand o femeie e tanara nu-si taie unghia rotunda, perfect rotunda, ci o pastreaza mai lata. Exemplific cu o poza de ‘persoana tanara’:

via stylecaster

Trecand peste nedumerirea mea, mereu am fost tentata sa imi fac chestii extravagante (ca in 2006 cand inca mi-era cald) si la picioare dar partea proasta a locuitului intr-o tara in care ploua si e frig e ca nu o sa aiba niciodata expunerea dorita 😀  So, ma rezum doar la maini, unde am un fetis pentru culori neobisnuite si pasteluri dar inca nu detin nici macar 10 sticlute de oja (s-ar putea sa creasca numarul Craciunul asta), ci probabil 4-5.

Cat despre unghiile altora, nu pot sa inteleg un mini trend in Marea Britanie: mai toata lumea are oja ciobita dar nu se oboseste sa o reaplice. De ce nu mi-a zis nimeni dar cred ca banuiesc: mereu culoarea pe care o vrei nu e aia pe care o ai acasa, ci aia pe care o incerci intr-un magazin. Si pentru ca nu incerci doar pe unghia mica, iti faci toata mana in Boots si o pastrezi cat mai mult pentru ca „iti cam place” dar nu ti-ai cumpara-o sub nicio forma.

Pe cand in alte tari si alte culturi, femeile par mult mai preocupate de mainile si picioarele lor. Aici, vara, mai bine nici nu am purta sandale. Behold the British: tattooed and half-naked.

De ce insa ne preocupa cum au altii mainile? Cum au barbatii mainile? Banuiala mea e ca unghiile lungi sunt urate din doua puncte de vedere: istoric vorbind unghiile lungi la degetul mic au fost folosite pentru cocaina, ca ‘arma’ cu care se putea zgaria o persoana intr-o strangere de mana, ca semn ca nu munceai ca sclav pe plantatie sau multe alte lucruri. Cert este ca sub unghiile astea se strangea mizerie voluntar sau involuntar si partea socanta e ca inca vad oameni cu unghii mai lungi care se scobesc in nas in mod primitiv. Pe de alta parte, in ziua de azi e semn ca n-ai forfecuta de unghii si 5 minute la dispozitie 😀

In al doilea rand la alte femei e important pentru ca ne dau prilejul de a spune ‘ia uite, CLAR nu face nimic toata ziua – altfel cum ai putea sa intretii unghii asa de mari?’ 😀


Publicat pe

în

, ,

de către

Comentarii

2 răspunsuri la „Fiecare femeie, unghiile ei si ale altora”
  1. „Cat despre unghiile altora, nu pot sa inteleg un mini trend in Marea Britanie: mai toata lumea are oja ciobita dar nu se oboseste sa o reaplice.”
    HORROR. eu acuma am exact 2 sticle cu oja, una roz si una rosie. daca mi se ciobeste si un milimetru patrat din oja o dau jos si o aplic iar, mai ales la oja rosie am impresia ca se vede din avion si imi creeaza un discomfort sa stiu ca unghiile nu sunt perfecte.
    imi place sa am unghiile perfecte desi fac treaba in casa (port manusi de cauciuc) pentru ca eu cred ca asta spune ca sunt pedanta si ingrijita, desi fac curat/spal vase/geamuri etc.

  2. Da, ne uitam amandoua cu groaza…nu stim daca e cool sau nu sa ai unghiile ciobite dar toata lumea face asta si parca nimeni nu le mai are curate. We like them neat, tyvm 😀