Lucrez la un pitch. N-am multe de povestit în afară de ce am făcut în weekend, și anume am meditat la felul în care lucrez și faptul că abia aștept să mi se mute biroul în altă parte a etajului. Am adus creioane 🙂
Vineri noaptea mi-era somn și aveam chef să dorm, în schimb am ieșit în Birmingham și am mâncat la un restaurant cu specific caraibian. Mi se pare obscen că nu prea am găsit rețete traduse pe site-uri românești, dar o să rectific asta imediat cu o rețetă de jerk chicken, porumb la grătar și orez cu fasole (rcu bob roșu).
Am intrat într-un local pe care-l știau niște amici; nu știu dacă mai trebuie să menționez că restaurantele cu specific caraibian nu sunt noutăți. N-aș zice că sunt peste tot, dar nu e nici ceva nou. Anyway. Decorul super-simplu, noi nu rezervasem nicio masă și meniul la fel de simplu ca și locul. Simplu dar nu urât sau neîngrijit, doar așa, fără pretenții. Aveau steagurile peste tot împrejur și beri autentice – sau presupus autentice, nu pot să zic că am fost în Barbados sau Jamaica să verific. Toată lumea super-prietenoasă dar nu prea mult cât să ne enerveze întrebându-ne dacă ne simțim bine.
Unattractive food shots.
În mare nu am decât două opțiuni, și anume curry din carne de capră (curried goat) sau jerk chicken de care vorbeam mai devreme. Mai erau și altele dar astea sunt bază cel puțin. Curried goat să fie. O carne grozavă pe care n-aș putea să o descriu sau să o compar cu altceva. Cel mai apropiat gust (și nici nu se apropie) e carnea de oaie probabil. În alte locuri am mai găsit și carne de ren (și aia se apropie) dar nu e o idee bună din moment ce e o raritate și poate să fie foarte bătrână. Trecând peste asta, mâncarea a fost excelentă și proprietarii (o familie) foarte fericiți cu bacșișul și lauda. My taste buds are pleased.
Duminică (cred) am dat-o în croissante și e enervant să încerci să găsești croissantul (sau orice alte patiserii) perfect. Cel mai bun, o combinație de 50% fluffy și 50% crispy l-am găsit într-o dimineață când mă plimbam prin Birmingham întâmplător și erau proaspăt făcute în Preț a Manger. În Sainsbury’s în mod curios fac croissante bune, dar de multe ori le grăbesc și ies prea fluffy, aproape de textura cauciucului moale. Așa că mi-au rămas M&S care se apropie de adevăr și probabil ultimul supermarket care a găsit rețeta și nu se abate de la ea, Waitrose.
Nu știu de ce mă pasionează atât de tare subiectul croissantelor (și mâncare în general) dar în caz că n-am povestit mai devreme – da, îmi place mâncarea. Și îmi place să și gătesc. Ha.
Comentarii
3 răspunsuri la „croissantul perfect si mancarea caraibiana”
Foarte frumos ca esti into cooking si nu doar la modul superficial, sa dea impresie. Sunt sigur ca faci englezoaicele de ras 😉
Dar ca tot veni vorba, o intrebare foarte nesofisticata: pe cand niste pot brownies? 😀 I dare you! 🙂
supply the materials si vedem 😀
Woohoo! It’s a deal then! Doar ca nu stiu cum fac la aeroport cu ea… [Idee!] Homegrown? 😀 Daca nu, apelam la un dealer local, as a last resort…