Ce înseamnă să fii „ocupat”

Unii se plâng de cât de ocupați sunt iar alții se plâng de cât de mult îi enervează oamenii care se plâng mereu despre cât de ocupați sunt.

Există un fel de ciclu vicios dacă spui că ești ocupat – cineva mereu te compătimește și îți spune că e mai bine să fii ocupat decât să nu ai de lucru și să stai pe banii altora și nimeni nu poate să îl oprească.

A FI OCUPAT/OBOSIT NU E TOT UNA CU A FI PRODUCTIV. 

Să repetăm: a fi ocupat nu e tot una cu a fi productiv.

Poți să fii ocupat și obosit dar să nu faci nimic care să te satisfacă personal sau profesional.

Poți să fii ocupat dar foarte productiv, caz în care ești îndreptățit să fii obosit.

Poți să nu fii foarte ocupat, dar să fii foarte productiv, caz în care toată lumea o să te întrebe cum reușești sau o să vrea să te linșeze pentru că meriți să suferi cu restul.


Publicat pe

în

de către

Comentarii

2 răspunsuri la „Ce înseamnă să fii „ocupat””
  1. Serg

    Big rant? Hey it’s your blog, you can do as you wish 🙂
    Majoritatea sistemelor de evaluare (si rasplata, evident) nu tin cont de productivitate ci mai degraba de cat de ocupat(a) esti si de niste reguli care sunt prea putin legate de cat contribui de fapt si de drept. Ca urmare, lumea se plange ca e ocupata si obosita pentru ca asta are de multe ori cel mai mare impact, si nu cat de multe au rezolvat in doar jumatate de zi.
    Nu e peste tot cazul, dar se intampla destul de des.

  2. […] mai mari probleme, dar cei mai nefericiți oameni pe care i-am văzut sunt cei care se spetesc și se plâng că sunt ocupați tuturor în afară de […]