Acum știu că a venit toamna

 

 


Publicat pe

în

de către

Comentarii

3 răspunsuri la „Acum știu că a venit toamna”
  1. Andrei

    La noi chiar nu se gaseste porumb. Am gasit in Mega Image porumb fiert dar la un pret ridicol, parca 7 sau 8 lei doi coceni medii ca dimensiune. Aratau si jalnic.

    Oricum e o mare tampenie ce s-a intamplat. A fost seceta si cum s-au furat instalatiile de irigatie chiar de catre sateni / tarani, am inteles, pot spune ca ne-am facut-o cu mana noastra si ca ne meritam soarta.

  2. Chiar? Nu stiam. Stiam ca a fost seceta in Spania si ca au ramas fara masline pentru ulei (de unde rezulta ca o sa creasca preturile din ianuarie 2013)

  3. Andrei

    Da. Am dat si de un articol: zf.ro/eveniment/ro-10125701/ – 40% scaderea productiei de porumb si floarea soarelui.

    Si mi-am adus aminte ca si uleiul se va scumpi ajungand din nou poate la 9 – 10 – poate chiar 11 lei litrul. Tot ce era pe stoc la pretul vechi ( 5 – 6 lei/l ) s-a vandut repede, repede ( mare parte, speculez acum, cumparat de catre „comerciantii de strada” ) si asa ca deja a sarit litrul pe la 8 lei si ceva.

    Acum, daca citesti articolul o sa vezi ca scaderea venitului producatorilor, respectiv valoarea productiei, e de doar 18%. Deci diferenta e trasa de la noi ca doar n-or intra astia pe piete internationale pentru ca la noi sa tina preturile mai pe masura veniturilor noastre.