Scriu însemnarea asta stând cu fundul în scaunul de la birou cu mari dureri de picioare şi umeri după o sesiune destul de intensă aseară. Mi-a fost greu să mă aşez în primul rând dar am trecut peste asta.
Coincidenţă sau nu, am terminat munca pentru un pitch astăzi şi totul pare să fie ok – e prima oară când lucrez pentru un lanţ de săli de fitness dar nu primul contact cu tot ce înseamnă fitness în general (mai făcusem ceva pe băuturi înainte). Vroiam să vorbesc mai mult despre ce am învăţat în ultimele luni şi săptămâni:
- Într-un fel, România e un loc cu o mentalitate foaaaarte departe faţă de ce avem aici. Dacă eşti gras sau obez, toată lumea o să se ia de tine până la nesfârşit. Nu e doar problema ta că eşti supraponderal, e şi problema celorlalţi. La noi lucrurile s-au schimbat destul de mult şi din păcate pentru unii şi din fericire pentru alţii, măsura ‘medie’ e UK 14, sau 42-ul european. O pătrime din populaţie e de măsura 18 sau mai mare şi piaţa hainelor pentru obezi e estimată la 3.8 miliarde de lire. Nu e de glumit. Pe bune. Şi ca un fel de contrast, 42% din femei în Franţa sunt obeze. Nu supraponderale. Obeze, da?
- În ceea ce priveşte greutate corporală, bărbaţii par ferm convinşi că le plac femeile care au ceva de care pot să ‘apuce’. Ceea ce ei au în minte e probabil Joan Holloway (Christina Hendricks). Realitatea e de obicei mult mai neatrăgătoare…
- În Statele Unite, în medie persoanele se îngraşă cu un kilogram între Thanksgiving şi Crăciun. Nu par surprinsă de constatare, dar nu cred că ai nevoie de o perioadă specială ca să te îngraşi.
- Mereu o să existe oameni care merg la sală doar ca să se vadă cu prieteni sau să cunoască lume. Aici sălile sunt probabil pe locul doi după birou ca loc de cunoscut lume nouă şi dezvoltat relaţii. Aspectul social e atăt de important încât lumea nu se duce la cursuri dacă prietenii nu vin şi renunţă la abonament dacă prietenii se mută. E greu să lucrezi cu genul ăsta de date 🙂 (dar nu imposibil)
- Cei care aleargă aleargă pentru ca le place. Au un obiectiv în minte. Se organizează foarte multe evenimente, trebuie doar să ai voinţă. Se organizează maratoane, 5 KM, 10 KM, Great Northern Swim / Great Northern Run şi triatlonuri. Sunt mult mai multe ocazii să ieşi şi să faci ceva mişcare pe lângă parcuri. E bine. Pregătirile sunt foarte diferite.
- Părerea mea personală contează foarte puţin. La sală vin femei care stau şi se uită la televizor sau citesc reviste pe cross-trainer. Ceea ce e OK în categoria lor (măcar s-au urnit) dar dacă nu există o logică sau structură / nu au un scop, e degeaba. Probabil o să câştige ceva rezistenţă la efort, dar nu o să slăbească fără regim şi alte ajutoare. Salata e un mit pisicesc (după mine) şi din experienţă, bărbaţii o să fie înţelegători cu salatele dar o să se distreze mai mult dacă nu faci nazuri la sandvişul cu bacon şi ou. Serios. It’s more fun like that. Nu să mănânci asta toată ziua, dar să poţi să spui că o dată la câteva zile nu e nevoie de muncă de convingere să nu comanzi o salată. În special dacă la restaurant iei salată şi noaptea cauţi găleata de îngheţată în frigider 🙂
- Se discută despre faptul că termenul ‘obez’ face referire la o problemă medicală şi nu personală, deci doctorii încurajează utilizarea cuvântului ‘gras’ în schimb.
Din păcate nu pot să spun nimic despre muncă, dar dacă reuşim să câştigăm, o să arăt ce am făcut. 🙂
Comentarii
3 răspunsuri la „cine te iubeste te place…”
Coincidently, I was thinking the other day that the problem isn’t that there are too many fat people, but rather way too few wild beasts (like lions ‘nsh1t) roaming rabidly on the streets! Now that would separate the fit from the fat 😀 Mwhahaha!
I would so use this idea in a pitch if I were you, just for larfs 😛
my proposition would have been more around the idea of gyms for angry people where you go and personal trainers get you to scream your office woes and swear instead of groan.
‘one more repeat…this is for when your boss had you stay in till 10. YOU CAN DO IT’.
[…] Cine te iubeşte, te place .. – tot despre sport, dar dintr-o altă perspectivă. […]