nu exista mancare ieftina

Atunci când mă duc la cumpărături trec în mod inevitabil pe lângă un KFC și un McDonald’s cu drive-through și toate cele. Mă sperie mirosul care vine de acolo, un amestec de prăjeală de cartofi, carne și alte chestii. După preumblările lui Jamie Oliver prin state și declarația că după ce a văzut acolo poate să spună cu mâna pe inimia că McDonald’s în Marea Britanie se descurcă mai bine, am dat peste o însemnare de pe Gizmodo care dezgustă și sperie pe mulți.

Uneori mirosul ăla de prăjeală care vine e aproape ademenitor (nu pentru mine neapărat, dar nu de puține ori am auzit ‘ia uite ce bine miroase’ de la alții) și pot să înțeleg de ce pentru unii pare o idee bună. Whatever, cheap, delicious food, nu? Crap goes in, crap comes out.

Nu cred în conceptul de ‘mancare ieftina’ – atunci când vrei să mănânci ceva care nu constă în 5% meat, 40% shit off the floor ar trebui să accepți că implică niște costuri.

„Fast food is both evil and genius. Because of it we can feed a large number of people fairly decently at an affordable price. However, all the artificial flavors and artificial ingredients in some of their products are unacceptable. And it’s designed so you can eat fast so you get back to work more quickly. Not good.” — Eric Ripert, Le Bernardin, New York City

What changed the way we eat?


de către

Comentarii

8 răspunsuri la „nu exista mancare ieftina”
  1. nu ma asteptam sa`i vad pe copiii aia spunand da si ridicand mana, cam trist experimentul. pe mine m`a convins jamie, desi nici macar nu mananc chicken mcnuggets sau produse de la KFC, mai mananc un cheeseburger de la mc donalds din cand in cand si imi place kebabul, dar ala e clar facut din piepti de pui asa ca nu il consider scarbos.

  2. da, nicio treaba. vreti mizeria asta facuta din resturi de pui? MIAM! dupa ce cu cateva minute inainte le aratase scheletul de pui si toti erau ingroziti. restul episoadelor sunt la fel de deprimante dar nu vreau sa intru in discutia jamie oliver. multa lume il uraste si aici, si in State. E aproape un fel de ofensa in anumite cercuri sociale sa spui ca il admiri pe Jamie Oliver…

    la mcdonald’s nu am mai mancat de cativa ani CEL PUTIN. Nu pot sa ma plang – au si salate daca nu vrei sa te atingi de carne, dar aici fac efortul de a-si lua carnea de vita de unde trebuie. La KFC am incredere in pieptii de pui daca e sa o dau pe fast food (pe care stiu de unde ii iau) dar evit orice inseamna processed food. Aia nu. Processed cheese si mai stiu eu ce

  3. Eu zic ca am ajuns totusi pe o anumita treapta a civilizatiei in care mancarea ar trebui sa fie cel mai accesibil lucru. Totusi aceasta idee este si va fi mult timp o utopie pentru unii.

  4. Copii americani sunt cei mai prapaditi. Macare ieftina nu exista, iar mancarea bio e o vrajeala, cel putin in Romania

  5. „bio” in sine e un cuvant care mie imi inspira doar vrajeala si sentimente negative 😀
    aici folosim „organic”, care poate sa insemne acelasi lucru (vrajeala) atata timp cat nu intelegi cum functioneaza lantul in sine (sau nu ai o imagine de ansamblu). asa cum nici „local food” nu e mereu organic si mereu eco-friendly.

  6. Altcineva

    ok, in afara faptului ca adauga prafuri, ce e nesanatos in carcasa aia de pui? oasele, maduva si zgarciul de pui sunt foarte hranitoare, nu pricep de ce le prezinta ca pe o oroare. Pielea e nesanatoasa intr-o anumita masura, deep-fry e groaznic de nesanatos intr-adevar, dar cu carcasa de pui ce or fi avut?

    departe de mine sa fac apologia lui McDonald, dar mi se pare ca se exagereaza teribil cu curentele astea noi in materie de mancare si se amesteca informatii incomplete cu ignoranta, rezultatul fiind un comportament de secta.

    insa mi s-a strans inima la final: saracii copiii aia raspund ce stiu ei ca vor adultii sa raspunda (is it good or bad? baaad zic copiii ascultatori). dresati pana-n maduva oaselor.

  7. […] in mod deosebit carnea de pui si nici snitelul. Dupa ce am vazut filmul de mai jos pe blogul lui deea, m`am autofelicitat pentru ca in mod normal nu ma atrag snitelele de la KFC sau produsele de tip […]

  8. Referitor la linkul de la Gizmondo: se subliniaza ca nuggets sunt facute din pasta aia care arata dezgustator. Ce legatura are asta cu gustul sau cu faptul ca e sanatos sau ba? Sa fim seriosi, cum arata o ciulama traditionala romaneasca? E urata dar e buna, nu?