Microdermabraziune la casa omului

Am inceput cu un termen probabil prea lung ca sa poata fi pronuntat corect, anume microdermabraziune, sau ca la clasa a 5-a format prin alaturarea prefixului micro la cuvantul dermoabraziune. De fapt sunt in dubiu daca e micro-dermo-abraziune sau doar microdermabraziune din englezescu microdermabrasion dar inca nu m-am lamurit si cine stie la ce ma refer stie la ce ma refer de fapt. Cine nu e interesat sa-si acopere ochii si sa astepte pana trece totul.

Cine nu stie, e o chestie pe care o fac femeile la cosmetica, multe de obicei ca sa scape de riduri sau sa le atenueze, eu o fac acasa pentru ca am pielea mai complicata decat piatra din Rosetta, doar ca nimeni n-a reusit sa o inteleaga pana acum. In esenta suna exact a ce e, adica dat cu echivalentul cosmetic (si scump) al smirghelului pe fata pentru a elimina un strat fin de piele moarta si impuritati. Nu doare si nu irita pentru ca elimina doar celulele moarte, nu si cele bune si ma indoiesc ca daca incerci vei reusi sa-ti jumulesti pielea.

E un fel de continuare la toate problemele pe care le-am avut pana acum si un raspuns pentru cele care mereu ma intreaba daca am imbatranit suficient cat sa nu mai am cosuri. Din pacate nici la 21 de ani aproape n-am scapat de ele dar mai am speranta dupa toate leacurile babesti, chinezesti si din laboratoare. Cred insa ca sunt pe calea cea buna pentru ca n-am mai avut probleme si am schimbat unele obiceiuri proaste.

Procedura cosmetica e destul de scumpa, undeva de la 60RON in sus pentru doritori, nu am incercat-o ca sa spun sincer daca merita dar am facut urmatoarele descoperiri si am intrebat si pe la doctori:

  • Microdermoabraziunea acasa nu te scapa de riduri, acnee si imperfectiuni de tot; le incetineste si in esenta reda pielii un tonus mult mai bun. In caz de oboseala si foarte putine ore de somn, three thumbs up. De retinut: nu e un produs magic;
  • Cele mai scumpe aparate costa maxim £42 si sunt de la Dermanew Acne & Oil Clarifying System, restul brandurilor de luat in considerare sunt RoC Renewex, Neutrogena si Youthful Essence. Intr-o zi cand o sa am multi, multi bani o sa comand Dermanew dar momentan poate sa astepte;
  • Fiecare kit vine cu o crema care contine cristale abrazive in diverse dimensiuni; nu credeti tot ce cititi pe net oamenii in cronici pe amazon sau in alte locuri pentru ca pielea e un subiect foarte personal si ce-mi salveaza mie fata poate o irita altcuiva si nu va platesc spitalizarea;
  • Eu ma impac cel mai bine cu produsele philosophy de care am tot vorbit si despre care o sa vorbesc mai mult dupa ce termin proiectele si licenta ca sa imi iau o grija de pe suflet; kitul lor se numeste microdelivery peel si nu stiu daca se gaseste in Romania dar stiu ca philosophy se vinde in Sephora dar poate gresesc; cel putin se vindea in Sephora in Paris ultima oara cand l-am vazut;
  • Microdermabraziunea nu se abuzeaza; nu se face in fiecare zi dar daca va place efectul de la masaj, massage away. Fara crema. Eu repet procedura o data pe saptamana dupa un dus. Porii sunt deschisi si mai departe se intampla toata magia. Am inteles de la doctor ca daca te duci la microdermabraziune profesionala rezultatele sunt si mai bune dar depinde de consultatia de dinainte si ustensila asta doar prelungeste efectul;
  • Produsul in sine face exact ce scrie pe cutie, are doi bureti care trebuie inlocuiti, se spala dupa fiecare utilizare, are doua trepte de viteza si e mic si usor, plus vine cu propria cutie.
  • Si in final, microdermoabraziunea nu e pentru acnee vulgara pentru ca exista riscul infectiilor. Morala mea dupa cativa ani de zile: lasati naibii cosurile in pace. Atat!

Ah da, si ca tot vorbeam de pret, pe mine m-a costat £10 in loc de £25 aparatul iar microdelivery peel de la philosophy costa £56 si nu e necesar, ba chiar nerecomandat fara sa fie incercat in prealabil. (Decat daca vrei scuza sa stai in casa cu fata rosie in caz ca nu e bun pentru tine – si n-as zice asa ceva despre celelalte produse ale lor, dar atata timp cat e o procedura mai complicata decat demachierea si aplicatul cremei pe fata, tot trebuie s-o zic)

si PS daca folositi produse cu acid salicilic in ele (majoritatea celor destinate sa vindece acneea), puneti si un strat de crema cu factor de protectie solara (SPF 10-15) impotriva razelor UVA si UVB pentru ca pe cat e de util, acidul expune pielea/cauzeaza o sensibilitate la gama asta de radiatii. |Basically, „crema de plaja” nu e buna doar la plaja pentru ca restul anului „nu e soare”.


Publicat pe

în

de către

Comentarii

14 răspunsuri la „Microdermabraziune la casa omului”
  1. ai incercat ceva de la dr. brandt, tot la sephora?

  2. Nu pentru asta, dar are o crema cu SPF 30, desi cam scumpa..se gasesc aici la un magazin pe nume SpaceNK pentru ca nu avem Sephora in Manchester, e doar unul in Londra 😀

  3. Pare bun, marturisesc ca nu am auzit multe despre SpaceNK pentru ca exista un singur magazin foarte departe de centru in care nu ajung mai niciodata, ca un fel de Baneasa cand locuiesti in Pantelimon ca sa zic asa.

    Dar chestia aia suna bine; dupa ce am incercat dermoabraziunea acasa am descoperit ca am mai putine puncte negre,ceea ce e un bonus neasteptat sa zicem 🙂 si daca mai aplic si o masca sunt si mai putine!

    O sa-l incerc probabil la un moment dat..sa vad cum decurg lucrurile 🙂

  4. Blegoo

    Propun „microabraziune dermala” in loc de microdermabraziune (care te face sa ti se limbe plimba-n gura). 🙂
    Stiu… sunt 2 cuvinte, dar totusi… parca suna mai natural.

  5. diana

    Unde l-ai gasit cu £10 if you don’t mind me asking? 🙂

  6. Do not mind at all 😀 pe fragrancedirect.co.uk 😀

  7. diana

    happy days, sarumana! (let’s splurge now :))

  8. It’s worth the £10 methinks, cel putin pe mine ma satisface considerand ca n-am probleme genetice sau dermatologice mai adanci de-atat…si chiar daca n-ar fi fost bun, as fi zis eh, pft, trei cafele la Starbucks 😀 😀

  9. diana

    true dat! si uite asa fac cumparaturi in mijlocul noptii in loc sa imi scriu licenta oh the drama:D

  10. …..I second that 😀 scuza e ca rujul si tenul ma ajuta permanent in viata; scrisul licentei doar in urmatoarele 2 luni 😀

  11. diana

    check your gmail for midnight silliness, if you wanna 😀

  12. in iarna 2008/2009, dupa multi ani in care fatza mea a fost curata, m`a atacat un val de acnee oribila de care m`am tratat greu, timp de 4-5 luni de zile, cu 3 tipuri de antibiotice, 2 creme si tratament de microdermoabraziune la dermatolog. suspectez tratamentul cu ciocolata (nu stiu ce a fost in capul meu) plus faptul ca am umblat mult la cosurile care au aparut dupa.
    acuma ma duc la microdermoabraziune pentru intretinere, cam din 2 in 2 luni, tine 50 de minute si costa 160 lei. la cosmetica nu ma mai duc deloc pentru tratamente faciale, nu mai vreau sa risc cu fatza mea, a fost destul chinuita de cosuri.

  13. Carmen

    Salutare, foarte de folos ceea ce ne-ai scris, in Italia Dermanew costa 166 Euro….nu cred ca se merita investitia, am cateva probleme ale tenului, am pielea sensibila, si cateva alunite, iar datorita lor trebuie sa imi protejez fata tot timpul cu o crema cu SPF minim 20, va sfatuiesc sa va ingrijiti si mainile cu aceeasi crema. multumim pentru sfaturi!