Sa zicem ca am un prieten care lucreaza la o anumita banca in Bucuresti si de curand a fost mutat in sucursala centrala (sau daca vreti limbaj corporatist, headquarters) a bancii, undeva intr-o cladire de birouri destul de mare ce gazduieste si alte 3-4 companii.
Din ochi imi zice ca ar fi mai putini fumatori in birou decat erau in ultimul birou in care a lucrat si ca fumatul nu mai e ‘trendy’ (evident noi nu folosim astfel de limbaj dar de dragul simplificarii cred ca se intelege ce vreau sa zic). Ma intrebam, stiind cum arata cladirea si unde e (nicaieri central), daca se fumeaza mai putin pentru ca nu exista balcoane sau drumul pana la aer curat e prea lung si mananca mult timp.
Ar fi oarecum de inteles ca daca nu ai un balcon pe care sa iesi sa fumezi in conditiile in care fumatul in birouri e interzise, te vei duce afara. Dar daca acest ‘afara’ e prea departe poate ca cineva o sa sesizeze faptul ca pauzele de masa si tigari mananca un pic cam mult timp din orarul de munca si ca ar trebui sa o lasi mai moale – in alte cuvinte sa fumezi mai putin ca sa lucrezi mai mult.
Dar pentru toate acestea s-a gasit o solutie: camera de fumat!
Cine ar fi crezut?
Comentarii
Un răspuns la „Fumatul ca trend”
pai si cum este ventilatia in camera de fumat? cand iesi de acolo mirosi de parca ai fost intr-un club aglomerat? 🙂