Poarta-te frumos cu vecinii..

Cred ca pe la inceputul lunii Martie vine zoso si ma intreaba daca poate sa comande ceva de pe Amazon si sa fie trimis la mine, pentru ca asa cum stim cu totii, Amazon nu trimite decat carti si cd-uri in Romania. No problem, zic eu, ma anunti cand ar trebui sa vina coletul si il iau si-l trimit inapoi prin DHL.

Prima comanda a fost facuta candva pe trei martie daca-mi aduc eu bine aminte si nu stiu ce probleme au fost atunci dar a trebuit sa mai avem rabdare vreo doua saptamani. Pana pe data de 17 Martie, cand zic ei ca a fost plasata comanda, urmand sa fie trimisa pe 18 de la depozit si sa vina candva – ori pe 19, ori pe 20. Singura problema, adresa fusese gresita: in loc de apartamentul 7, la care stau eu, a aparut ‘apartamentul 1’. Oops. Ce facem in cazul asta?

Amazon zice ca poti sa te duci la cel mai apropiat oficiu postal si sa interceptezi coletul ca sa nu ajunga prin vecini. Ma duc eu foarte constiincioasa marti dimineata pe la posta si dau acolo de un indian. Nu sunt rasista dar nu stiu cum se nimeresc…incercand sa nu par rasista prin insemnarea asta, ci doar intoleranta fata de servicii proaste, continui povestea. In oficiul postal cel mai apropiat de mine miroase a ceva combinatie de bere si urina. De ce nu stiu. Locul nu e mai mare decat o sufragerie si socul meu a fost cand a venit un nenea sa deschida usa – eu eram acolo la 9 fara 10, el deschide la 9. Foarte prompt dar a iesit in pantaloni de trening, pulover si papuci. Ma gandesc daca am innebunit eu – stiu ca nu conteaza ca el sta pe un scaun in spatele unui geam si nu vedem cu ce e imbracat in jos, deci ar putea sa aiba picioarele si in ligheanul cu apa calda dar totusi. Angajatii de la posta de aici au o uniforma si nenea nu-si purta uniforma. I-am zis ca miroase in oficiu si ca macar ar putea sa lase usa deschisa – in fond si la urma urmei, de ce nu, decat sa-ti asfixiezi clientii. Nu cred ca am fost lipsita de tact sa-i zic foarte sincer ca pute si un om care intrase in acelasi timp cu mine imi da dreptate si zice ca e groaznic. Angajatul nu schiteaza nici un gest la auzul stirii, dupa care da din umeri si zice ca nu e de la el. Ba, ce-mi pasa mie ca nu e de la tine din birou sau din casa, ce e cu mentalitatea asta gen ‘nu e gunoiul meu, de ce sa-l ridic eu?’. Suckaplease. Ii povestesc ce vreau de la el si ii spun ca mi-au gresit adresa pe mandatul postal (ma rog, delivery notice) si il intreb daca pot sa ridic direct de acolo un colet in numele meu (evident, cu tot cu dovada ca locuiesc la adresa la care zic de fapt). Ala zice ca nu e treaba lui, si ca pachetele sunt la sorting office. Sorting office la care trebuie sa ma duc daca vreau sa rezolv ceva. Evident ca nu cred in prostia asta, mai ales ca scrie clar acolo „collection office” si ca sorting office nu tine colete, doar le da mai departe oficiilor postale ce corespund codurilor postale. El nu si nu, la sorting office rezolv.

Intre timp ma duc linistita la sorting office si vorbesc cu doi oameni foarte amabili acolo, care nu erau iritati sau in papuci, chiar daca trebuiau sa lucreze toata ziua acolo si nu venea nici naiba. Sorting office e aproape de centru dar intr-o zona care seamana mai degraba cu zona cu depozite de gresie si faianta din Militari, de la capatul bulevardului Iuliu Maniu. Ii zic uite, m-a intampinat un nene in papuci si pulover, ii zic eu, si nu mi s-a parut frumos, si uite ce mi-a zis: sa vin aici, la dumneavoastra, ca „voi aveti solutiile la toate”. Omul foarte sincer zice ca asta e scuza generica ca sa scape de munca de a cauta intre coletele pe care le are. Imi da un numar de telefon al managerului oficiului respectiv si imi zice sa sun acolo, pentru ca intr-adevar, ei nu trimit colete decat pentru M1, M2 si M3 – eu stau la M16, deci oricum nu era cine stie ce logica in a merge la ei dar ca sa duc totul la bun sfarsit…

Sun la numarul de telefon primit si raspunde aceeasi persoana ca mai devreme. Ii repet povestea si el repeta ce mi-a zis dimineata aceea si ca nu, sigur m-au mintit la sorting office. Ii zic bai omule, fii sincer acum, ce interes au oamenii de acolo sa ma minta? Mai degraba tu esti lenes si e mai convenient sa minti. I-am inchis in nas pentru ca era clar ca n-o sa rezolv nimic cu el. Vecinilor le bagasem un biletel prin usa si am zis naiba sa-i ia, daca pana luni nu se intampla nimic, ma duc peste ei din nou. 

Duminica seara bate vecinul la usa si imi lasa coletul. Surpriza! Ii zic ‘l-au bagat prin usa?’ – ‘Nu, ca era prea mare’. Lasasera in schimb un delivery notice in care zicea ca trebuie luat de la oficiul postal, cu adresa cu tot. Si ca s-a dus acolo sa-l ridice si l-a luat nevasta-sa in numele meu. M-am facut alba la fata. Posta nu verifica un act de identitate, ceva? Intr-un fel noroc cu ei ca au zis sa incerce totusi ca sa nu ma puna pe mine ‘pe drumuri’ desi nu m-ar fi deranjat, de cate ori fusesem acolo deja. Dar ce soc – nu te-ntreaba nimeni cine esti, ce conteaza daca ai gasit un delivery notice pe jos. Iti dam!

 

Am sunat la posta si le-am facut scandal – mai mult de un complaint pe site-ul lor nu se poate, dar nu mi se pare ok. Etapa urmatoare e sa aflu cine le-a dat coletul meu fara sa ceara un act de identitate si au zis ca cel mai probabil respectivul angajat sa fie concediat. Macar.

 


Publicat pe

în

, , , ,

de către

Comentarii

3 răspunsuri la „Poarta-te frumos cu vecinii..”
  1. Credeam ca asta se intampla doar in Romania. Nici aici nu te intreaba nimeni de vreun C.I. cand mergi sa ridici coletul de la posta.

  2. E bine de stiut totusi ca nu numai pe la noi e posibil asa ceva

  3. portocala

    Ma impacasem cu ideea ca in Romania posta reprezinta Zona Crepusculara. Si daca vreau sa cumpar un timbru si nu e nimeni (situatie de altfel utopica intrucat orice posta din bucuresti este absolut tot timpul full) tot dureaza cel putin 30 de minute.

    Speram insa ca pe alte meleaguri situatia sa stea altfel. Postul asta si experientele proprii ma conving ca nu. Posta este Zona Crepusculara peste tot.
    Eu aveam niste pachete de ridicat si mi se spusese sa merg exact in centrul micului orasel in care stau. In general pachetele imi sunt aduse acasa dar cum fusesem in vacanta, a trebuit sa merg sa le iau singura. Cat de dificil poate sa fie, mi-am zis.
    Initial reusesc sa trec paradoxal pe langa oficiul postal fara sa-l vad. Cum stiu ca in Olanda oamenii sunt destul de binevoitori cand vine vorba de indicatii, intru intr-un magazin si intreb unde este posta. Vanzatorul imi spune ca el nu stie dar ca sa ma duc la magazinul de langa el, ca tipul de acolo e din oras. Ma duc unde ma trimite, ii explic problema si vanzatorul se duce foarte frumos si imi printeaza color o harta a centrului si ma indruma unde sa merg. Asta intr-un magazin de unde evident nu am cumparat nimic.
    Ajung la posta (unde ma felicit ca reusisem sa trec pe langa ea) si prezint hartiile. Mi se raspunde hlizit ca pachetele mele nu sunt la oficiul respectiv si ca trebuie sa merg la celalat oficiu. Eu ii raspund ca nu stiu unde este si intreb daca imi poate da niste indicatii. Mi se raspunde sa merg la colegul de tura pentru ca ea nu este din oras. Merg la colegul de tura care imi spune ca nici el nu stie ca nici el nu e din oras. Asta in conditiile in care nu stau intr-un mega oras, cred ca sunt maxim trei oficii postale cu totul care apartin toate de aceeasi companie. Mi se pare super absurd sa nu stie unde se afla celelalte oficii.
    Adica un vanzator care n-are nici cea mai vaga legatura cu posta imi poate printa o harta (desi nu i-am cerut decat niste indicatii verbale) si angajatii de la posta ma expediaza zicand-mi ca ei nu sunt din oras?
    Ok recunosc ca trebuia si eu sa ma uit pe harta dinainte exact unde trebuie sa ajung dar totusi….