Zece observații de toamnă

Profit de un moment în care am chef să combin ceva despre muncă cu ceva personal, ceea ce n-am mai făcut de ceva vreme (de obicei e un semn bun)

#1 – Am reușit să lansez un proiect la care lucrez de când am început în Poke. UBS „Life’s Questions” e acum live, iar de la începutul lui Septembrie și până acum am văzut efectul pe care l-a avut asupra oamenilor: uneori nebănuit, alteori foarte plăcut dar per total totul merge foarte bine. Am descoperit arta creatului de infografice (infographics?) și am periat prin mai multe rapoarte economice decât aș putea să enumăr.

#2 – A trebuit să mă obișnuiesc cu ideea că în lumea UBS nu voi putea niciodată să vorbesc despre ce fac așa cum vorbesc colegii mei mai „norocoși” că proiectele lor trebuie făcute în șase săptămâni (sau ieri dacă se poate), ci că la mine totul ia un an, poate doi, poate trei, poate ține vreo cinci sau șapte ani în total. În Elveția totul e altfel.

UBS in Economist
Momentul în care vrei să te lauzi că ești in Economist dar îți dai seama că ești doar reclama, nu conținutul pe care îl vor oamenii.

#3 – O să mai vină un proiect UBS cu și despre câștigătorii premiilor Nobel pentru economie, unul de care sunt probabil mai mândră decât toată campania pe care am dezvoltat-o și menționat-o mai sus pentru că e doar „al nostru”. Am inclus mici victorii cum ar fi faptul că am reușit să îl lansăm fix în perioada în care trebuie și că am influențat aproape tot ce ține de filmare și post-producție – chiar dacă la un moment dat am avut o sâmbătă în care m-am trezit cu o bijuterie de mail scris vineri care zicea ceva gen „Duminică îl intervievăm pe X și ne trebuie niște întrebări – tu știi mai multe despre premiu și despre teorie. Ce să îl întrebăm?” Tot înainte.

#4 – Am mâncat deja mult prea mult dovleac în toate formele posibile și am senzația că sezonul abia a început, ceea ce înseamnă că e din abundență peste tot și o să mi se facă rău eventual. Mă gândesc la oamenii din Germania care nu sunt binecuvântați cu toate legumele de pe planetă în supermarket tot anul și au mascote și festivaluri ca să facă legumele de sezon cool, pentru că cel mai probabil asta o să găsești în cel mai apropiat Aldi sau Lidl.

#5 – Mi-am luat cel mai frumos pulover pe care l-am avut vreodată și nu-mi vine să cred că îmi place atât de mult încât aș scrie despre el pe blog. Acum sunt oarecum tristă pentru că pendulez între dorința de a-l purta în fiecare zi și dorința de a nu strica ceva ce-mi place și o ultimă dorință de a-mi lua alte trei identice ca să am o uniformă. Am descoperit în același timp virtutea părului scurt, până-la-umeri scurt. Acum problema e că am descoperit un om căruia îi place părul meu lung. Avem o problemă.

#6 – A început să îmi placă biroul în Marylebone după doar 10 luni, nu neapărat din cauză că e o zonă minunată în sine dar din cauză că e aproape de Regent’s Park (care e minunat) și că oamenii nu ne mai judecă drept o „agenție din Shoreditch”.

#7 – Am o mică obsesie pentru tot ce înseamnă realitate virtuală momentan și am reușit să aduc în clădire două companii (Inition, Happy Finish) care se ocupă cu niște proiecte interesante, doar-doar o să stimuleze ceva gândirea într-o clădire cu cinci agenții „integrate”. Mă interesează mai puțin gimmicks pentru tot felul de campanii, mă preocupă mai mult chestii gen Clouds Over Sidra (prezentat la Davos și dezvoltat de UN cu Chris Milk) ca un fel de unealtă pentru creat empatie sau generat awareness pentru nevoia de empatie și realitatea virtuală pentru medicină, în principiu pentru oamenii care își pot alevia durerile de orice fel, de la PTSD la anxietate sau depresie și așa mai departe.

Inition VR

#8 – Am reușit să bifez sau voi bifa niște orașe și capitale Europene în care nu m-aș fi grăbit să merg dar pe care le-am descoperit și mi-au plăcut. Am ajuns din pură întâmplare în Stockholm fix când se anunțau premiile Nobel și noi eram pe care să lansăm acel proiect UBS cu laureații de care ziceam la 3. A fost o senzație foarte plăcută să intru în muzeu să validez o grămadă de teorii și idei pe care le-am avut cu (fix) un an înainte de vizită, când începeam să lucrăm la proiect. Cred că dacă limba m-ar avantaja aș merge cu ușurință în Danemarca unde oamenii sunt prietenoși, toată lumea zâmbește și sunt un pic nebuni de felul lor.

#9 – Legat oarecum de pulover și de faptul că simt că nu am timp pentru mai nimic, am decis că e momentul să fac ce făceam pe vremea când mergeam la școală și simțeam că se apropie începutul școlii sau un semestru (și un sezon) nou: să îmi reînnoiesc garderoba la intervale regulate și să renunț la nebunia de a fi mereu cu ochii pe chestii (online). Magazinele au fost primele la care am renunțat, uitatul pe site-uri a devenit un lux, iar weekendurile sunt acum plimbări prin alte țări unde nu e atât de multă lume pe stradă. Am învins frica de a merge și de a face o gaură enormă în cont, dar cel puțin o gaură la un interval regulat e mai bună decât găurele mici la intervale necontrolate.

#10 – Undeva în timpul ăsta am reușit să fac act de prezență și la Social Media Week unde am chemat niște prieteni de la Wealth-X, partenerii noștri de research pe UBS și am povestit despre oamenii mei favoriți, cei cu mulți bani. Am venit cu prieteni și mi-am făcut și unii noi atunci când descoperit că organizatorul e acest italian minunat cu care cred că o să-mi facă plăcere să păstrez legătura.

SMW 2015


Publicat pe

în

de către

Comentarii

4 răspunsuri la „Zece observații de toamnă”
  1. Poză cu puloverul!

  2. mi

    Poză cu puloverul! 😀

  3. bogdan c.

    „oamenii din Germania care nu sunt binecuvântați”… as a fost ironic sau pe bune? Mie unul mi se pare un lucru bun ca aici poti sa gasesti lucruri cat de cat mai naturale (desi in Lidl rosiile tot gust nasol au). Iar fascinatia germanilor pentru sparanghel este un mister pentru care mai am nevoie de ceva ani sa-l descifrez.

  4. Adi

    #5 – s-ar putea sa aibe dreptate, mai ales ca Imperator Furiosa si Sinead O Connor sunt opusul a ceea ce e programat in mintea unui barbat sa faca click & boom.