De ce e bine să îți închizi telefonul

În ultimul rând, sunt evenimentele – trebuie să fii acolo, trebuie bifat încă un nume pe Excel.

– Voiam să ştiu dacă veniţi mâine la conferinţa de presă despre substanţele chimice de nouă generaţie. Este la ora 19.

– Îmi pare rău, dar nu pot ajunge.

– De ce?

– Poftim?

– De ce nu puteţi ajunge?

– Mă întrebaţi cumva ce fac mâine seară?

După o zi ca asta, când ajung acasă îmi închid telefonul.

via De ce-mi inchid telefonul seara | The Industry.

 

Mara Stroe îmi e foarte simpatică încă de când eram în România și m-am distrat ușor dimineața asta cu frustrările exprimate în articolul de mai sus. E adevărat că nu lucrez în PR dar am alergie la telefoanele în afara serviciului seara târziu; am mai explicat cândva că aici suntem în general mult mai matinali și nu e ciudat să primești telefoane la ora 8 dimineața din câteva motive:

Unu, cei care călătoresc cu trenul dimineața trebuie să plece devreme ca să ajungă la birou devreme și singura modalitate de a evita nebunia de la 8 e să pleci la 7.30 și să ajungi în birou la ora 8 și să te apuci de mail-uri, liste și cafea în liniște. Pe de o parte te ajută să poți să pleci la ora 5-5.30 fără remușcări, iar adevărul e ca 9-5 e o formalitate. Cei care nu sunt matinali stau peste program seara, până pe la 6-7 dar nu cred că sunt la fe l de productivi, decât dacă toată compania operează pe același fus orar.

Doi, poți să pleci devreme și să nu bombardezi lumea cu telefoane seara sau noaptea. Eventual să îl și închizi. Să nu dormi cu el sub pernă. Știu că până în ora 7 e imposibil să nu primești un telefon pentru că cineva a stat la birou până pe la 6 și e oarecum enervant când tu ești la sală și te pregătești să alergi sau tocmai ai alergat și te sună cineva cu niște întrebări (uneori triviale) și trebuie să fii mereu drăguț și să le explici.

Anyway, nu e cine știe ce dar mi s-a întâmplat o singură dată să mă întreb de ce mă sună cineva care primise toate răspunsurile pe mail, destul de succint. Cel puțin a fost sincer: „pentru că am un coleg care nu pleacă niciodată mai devreme de 6.30 și nu vreau să pară că lucrez mai puțin ca el așa că stau la telefon.” LOL. Dragi bărbați. Plecați acasă. Dacă nu aveți prietenă, nevastă, copil, World of Warcraft, luați-vă o carte sau o pisică sau sunați prietenii să mergeți să beți o bere și să mai povestiți ca fetele.

Și asta cu cel mai mult drag – niciun coleg nu e atât de important încât să stați după el. Programul de muncă e program de muncă fix de-aia: cine stă peste înseamnă că nu a terminat în orele pe care le avea la îndemână. Tu vezi-ți de treabă și termină în orele care îți sunt date și pleacă acasă. Eye on the prize cum s-ar spune – dacă te întreabă cineva de ce pleci și există totuși lucruri pe care nu le-ai terminat, ar fi bine să ai un răspuns care să nu fie „nu, o să le fac mâine”. „Mâine” will fuck you up – nu se va întâmpla 😀 Și e o scuză proastă care invită întrebarea „dar azi ce-ai făcut?”


Publicat pe

în

, ,

de către

Comentarii

5 răspunsuri la „De ce e bine să îți închizi telefonul”
  1. Intr-o lume ordonata asa ar fi trebuit 🙂

  2. O replica pe masura era de spus…asta preventiv

  3. @joyflint: Lasă Germania 😀

  4. Iar dragostea este un exemplu de zapaceala interactiva.

  5. Anglo-saxonii sunt precisi 😉 si reci. Dragostea, (de coleg, aproape, semen) as putea sa zic, latina…