prea multe farduri

Mie mereu mi s-a părut că vechea campanie pe bloguri despre cum bărbaţii preferă frumuseţea naturală a fost o chestie oarecum plictisitoare şi evidentă: da,  bărbaţii nu vor 100 de straturi de fond de ten dar asta nu opreşte femeile să îşi pună suficient fond de ten pe faţă cât să vopseşti un perete cu el.

Aşa că mai bine le arăţi: nu ca Dove evolution, ci la propriu:

 


Publicat pe

în

de către

Comentarii

4 răspunsuri la „prea multe farduri”
  1. Zabulus

    buna. iti citesc de ceva timp blogul, insemnand de cateva luni. in afara de chestiile feminine, ca si aceasta postare, imi place.
    am putintel nevoie de ajutor.
    sunt in Italia si vreau sa ajung in Anglia iar tu esti cea mai buna persoana de intrebat urmatoarele:
    – imi trebuie pasaport?
    – se pot folosi si euro acolo?
    – plec ca sa incep de la 0, care ar fi cea mai ieftina zona din Anglia(chirie,mancare) si ce fel de munca(de jos) se cauta?(optional daca stii si niste salarii)
    – momentan am 400E, si nu mai fac fata. m-am gandit sa fac 1000 si sa plec, in acesti bani calculand si avionul/autocarul. mi-ar ajunge de trait o luna cat as gasi ceva de lucru?
    daca vrei sa imi raspunzi la aceste puncte si ce crezi tu ca ar mai trebui sa stiu, poti sa ma contactezi pe mail sau sa imi raspunzi chiar in aceasta postare. as prefera aici pt. ca netul de aici e varza si de abia reusesc sa citesc titlurile la mesajele din mail. mersi!

  2. Buna,

    1. imi trebuie pasaport?
    Pasaport sau carte de identitate

    2. Se pot folosi euro?
    Nu, doar lire

    3. Mancarea nu e ieftina si nici chiriile in general, dar in orasele din Nord e mai ieftin ca in sud, doar ca nu sunt aceleasi standarde de viata. De la Birmingham in sus pe harta banuiesc ca exista Manchester, Liverpool, Newcastle (Scotia, de ce nu), Sheffield si alte orasele mai mici in care poti gasi de munca. Munca ‘de jos’ sau indiferent de orice tip e platita standard cu o rata de £5-si-ceva pe ora. In cele mai multe cazuri £6/ora (sau mai mult, cu bonusuri, etc.), timp de 40 de ore pe saptamana sau 20 part time pot sa iti asigure un venit de baza. Chiriile depind de tipul de apartament: cel mai comun mod e de a imparti o casa cu alte persoane, caz in care poti plati in jur de £300+ pe luna doar pentru un acoperis deasupra capului. Pui net, gaze, curent, apa si alte chestii si se aduna – trebuie cautat.

    4. Ar ajunge doar o luna?
    Cel mai probabil nu, nu ai niciodata garantia ca vei gasi de lucru instant! Eu zic ori sa stai (e destul de greu si iti trebuie permis de munca care se elibereaza pe plan local dar dureaza intre o luna si patru luni pana sa pui mana pe el), ori sa mai strangi bani!

  3. Zabulus

    mersi mult pt. raspunsuri!!
    asta cu permisul de munca nu stiam. in Italia ti se elibereaza intr-o singura zi „codice fiscale”, un document care trebuie oricui care ar sta peste o luna si cu atat mai mult, e venit la munca.
    iarasi nu stiam diferenta Nord/Sud, aici fiind invers traiul, eu fiind undeva la mijloc.
    suna bine 6L/h. problema e ca aici sunt patroni tepari iar acum sunt disperat pt. ca tocmai am fost victima unuia aka munca multa – jumatate din banii pe care trebuia sa ii iau.
    am ales Anglia in speranta ca munca e platita ok, si din spusele tale este, cunosc engleza medium la citit/inteles, mai greu cu vorbitul, am gura inclestata neavand cu cine sa vorbesc in engleza si am doar buletinul eliberat.
    la chirie nu conta, doar sa nu umble sobolanii/carcalacii noaptea pe mine si sa am apa calda in rest nu as avea pretentii. o camera cu semi-bucatarie in ea, cum am si aici si o baie sunt suficiente pt. inceput.
    cu privire la locatie am sa analizez cu atentie harta si voi intreba ici colo dar tu traind acolo esti cea mai buna persoana de intrebat 🙂
    pt. moment vreau sa te mai rog, daca imi poti spune o suma in lire aproximativa de avut in buzunar la intrarea in Anglia care sa ajunga o luna si o saptamana(ai dreptate, poate nu instant ceva de lucru) de supravietuit, in zona de Nord.
    nu stiu netul din anglia dar aici 20E 100h, expira probabil peste 2 zile mai am 6 ore. asadar dupa raspunsul asteptat pe care o sa il citesc, mai revin cand o sa am suma pe care o astept sa mi-o spui 🙂
    deocamdata iti multumesc doar din gura(taste 8-|).

  4. Da, la noi dureaza mai mult cu permisul de munca din pacate. Au un site (Border & Immigration, UK Border Agency, nu mai stiu cum ii zice) unde ti se spune cam care e viteza de procesare a permiselor. De obicei o sa zica ceva gen „acum procesam documente primite in data de x” si in functie de asta presupui ce e mai rau 🙂

    O camera care sa fie doar a ta (adica sa nu imparti cu nimeni altcineva) se cheama „bedsit” sau in functie de caz, „studio apartment” – daca te uiti pe net din timp ca sa stii ce cauti.

    O luna si o saptamana depind de unde stai. Problema e ca atunci cand vrei sa inchiriezi iti trebuie „deposit” adica un avans care poate sa fie echivalentul a o luna sau o luna jumate de chirie. Deci oricat ar fi chiria pe luna, ar trebui sa ai dublu.

    Aici in Manchester chiriile sunt mai mici iar avantajul caselor (apartamentele sunt rare) in care stau mai multi chiriasi e ca scade chiria pe cap de om destul de mult. Pana la 200 chiar – din nou, depinde de conditii si cum nimeresti!

    Eu zic ca ar trebui sa ai destul de multi, cel putin £1500 ca sa te sustii – daca ai cunostiinte sau prieteni la care sa stai pana iti gasesti o casa ai fi norocos!