Preţurile din România

Cred ca retailerii se bazeaza, in mare parte, pe comoditatea cumparatorilor.  Prin minte imi trec acum nenumarate exemple destepte ale retailerilor din Marea Britanie, Franta, State care, pe perioada ultimilor doi ani, au facut orice pentru a-si atrage clienti si a-si limita pierderile: programe de loialitate, reduceri irezistibile pe tot parcursul sezonului la piesele cele mai bine vandute, servicii extra in magazine, oferte speciale samd.

Nu e cazul la noi, unde concurenta iti lasa gustul unei plimbari prin piata (”decat sa imi vand rosiile cu 3 lei mai ieftin decat vecinul, prefer sa raman cu ele pe taraba!”) iar pozitionarile de pret sunt aproape de nivelul liniilor diffusion.
via Style diary » Blog Archive » Pretul corect.

 

Citesc şi nu pot decât să fiu de acord – magazinele din România dau senzaţia aia de „piaţă”. Asta şi e ca şi cum nu ştiu să îşi vândă produsele, moment în care nu pot decât să mă gândesc că sigur nu îmi vor banii şi că pot să mi-i cheltui în altă parte,  E foarte simplu. Şi dacă nu vor să fie drăguţi, cu siguranţă n-o să cheltui bani la ei 😀


Publicat pe

în

,

de către

Comentarii

7 răspunsuri la „Preţurile din România”
  1. Spiep

    Din nefericire m-am lovit de problema asta și în mediul online. Și nu reacționat nici după ce, ca și cumpărător, le-am oferit soluția… trist. În plină „criză”…

  2. E dubios rau de tot ce se intampla, unele preturi mi se par aberant de mari si mie vizavi de salariul pe care il am aici. Asta e in neregula.

    Unii au disparut de pe piata (vezi Diverta, „ajutati” si de alte cauze probabil, s-a vorbit destul pe marginea subiectului) dar altii persista in inconstienta lor. Ori au avut noroc, ori au reusit sa faca vanzari in alte zone care sa-i sustina, ori consumatorii nu aveau incotro.

    Cum zice si Irina in articol, mai nou foarte multe site-uri trimit in Romania si alte tari de pe glob pentru o suma modica daca vrei sa iti construiesti o garderoba sau planuiesti o investitite. Singurele bariere sunt increderea in plata cu cardul online (pe cale sa se schimbe) si posta romana. Posta mi-a pierdut multe articole trimise catre tara asa ca de atunci platesc un pic mai mult pentru un curier dar am garantia ca ajunge.

  3. me

    subiectele acestea chiar le gandesti tu, sau le auzi pe la colegii tai/ citesti pe alte site-uri si mle imprumuti si tu?
    sincer..?

  4. I outsource to India. CHEAP

  5. Serg

    Am vazut foarte rar in Romania idea de „pile’em high, sell’em cheap” – ideea generala pare a fi aproape in mod exclusiv de a vinde cu profit mare indiferent de cantitatea (mica) de marfa rulata. Asa cum stii, aici PC World ajung de multe ori sa vanda un laptop/televizor/etc cu profit minim, dar sa incerce sa-ti vanda si niste accesorii sau servicii suplimentare cu marja de profit mult mai mare.
    As zice ca problema asta din Romania va fi rezolvata cand vor fi destui retaileri online care sa ofere aceleasi produse la preturi „normale”, dar in acelasi timp si infrastructura sa fie capabila sa suporte modelul respectiv (curieri, plata online, etc). Pe langa asta binenteles ca cea mai importanta va fi vointa consumatorilor de a cauta si gasi ce vor mai ieftin „pi ‘net”.

  6. Great website. I just found it through Google.

  7. Buna ziua,
    Am marea placere de a va invita la un concurs „Scrie de dragul copiilor”. Detaliile le gasiti pe site http://blog.meki.ro/?page_id=4 Premiile sunt consistente, iar campania se adreseaza in mod deosebit bloggerilor. Astept asadar eventuala voastra intentie de-a participa, printr-un mesaj la adresa blogprogress10@gmail.com
    Cu multa prietenie,
    Echipa BlogPRogress