Mă uit din ce în ce mai rar pe facebook pentru că prea puțină lume mai zice ceva interesant, a devenit pe jumătate un fel de bar de zi în care toată lumea stă tot timpul și s-au plictisit unii de alții.
Am folosit flipboard și mi-am dat seama că e bun/util din cauză că există puține alte aplicații pentru feed-uri RSS (îmi place ideea din spatele The Feed dar nu e suficient de stabil pentru mine) și de fapt alegerea e între Reeder și Flipboard sau în cazul meu amândouă: reeder pentru bloguri predominant vizuale, flipboard pentru cele stufoase pe care nu am răbdare să le citesc în întregime.
Nu am înlocuit încă calculatorul cu iPad-ul cum ziceau unii că urmează inevitabil să se întâmple, de fapt sunt complimentare.
Citesc de două ori mai mult, am mai terminat două cărți în weekend…și citesc ușor, nu așa cum vor reclamele pentru Kindle să te facă să crezi. Pentru mine Kindle arată prea mult a ceva early 2000s palm device și mi se pare curios că nu e măcar color. Fanii probabil o să-mi spună că nu știu nimic.
Ascult mult mai multe podcasturi ca înainte, de fapt cred că mai am un pic și umplu telefonul și iPad-ul cu tot felul de cursuri și ce se mai predă prin State deși accentul uneori mă scoate din sărite 🙂
Nu mă simt oarecum deosebit când îl scot în public, dar asta pentru că pe unde lucrez în centru toată lumea are ceva iDevice sau se citește din Kindle în stația de autobuz și prin tren. Priveliștea știu că nu e la fel peste tot dar asta văd eu. În aeroporturi și mai și. Nu aș zice că e chiar peste tot dar în destule locuri cât să am senzația că peisajul se schimbă încet-încet.
Bărbații îmi aruncă priviri tare curioase, de genul „uite-o și pe proasta aia cu un iPad. Ea de ce are și eu nu?! Pun pariu că nu știe decât de facebook!” Oh, ironia sorții. Nu că ar schimba lucrurile cu ceva, nu mă simt vinovată că îl am sau îl scot doar ca să fac în ciudă, dar am descoperit că am devenit mai productivă de când îl am. E mai ușor să trec peste lucrurile care nu sunt importante și să mă axez pe alea care sunt. E un semn bun.
Comentarii
6 răspunsuri la „ce schimbări s-au produs de fapt de când am ipad”
Principalul avantaj al unui ebook reader e ca nu iti oboseste ochii si ca te tine mult bateria.
oboseste creierul 😀
Am cumparat un Kindle de 3 saptamani. Inainte sa il am desi imi doream, nu mi se parea neaparat ceva fara care sa nu traiesc. Acum nu stiu cum am putut sa stau atata timp fara el!
Presupun ca la fel e si iPad-ul pentru tine, acum nu cred ca ai mai renuntat la el 🙂
hah, da, cam asa si eu, nu eram la coada la magazin disperata dupa un iPad cand s-a lansat. De fapt si cu asta am stat un pic pe ganduri pentru ca nu vroiam sa primesc un cadou scump si sa par nemultumita de el dupa aia. Devine indispensabil in momentul in care il personalizezi si pare o chestie foarte intima, daca m-as apropia de iPad-ul altcuiva as simti ca le invadez spatiul personal 🙂
Salut,
de unde iti iei studiile si podcast-urile?
Multumesc!
Eu sunt puțin dezamăgit de iPad. Sunt chiar șocat de restricțiile impuse de Apple, mă seacă că majoritatea aplicațiilor sunt pe bani dar tu nu ai cum aprecia dacă chiar merită și îmi lipsește parcă flexibilitatea unei tablete cu Android Hoenycomb.
Alfel îmi place browserul la nebunie, browserul din Android comparativ parcă ar fi un IE6.
Tu cum îți transporți iPad-ul în public, ai o husă ceva? Eu de regulă nu mă gândesc să ies cu el din casă, de fapt cred că nici nu am ce face cu el outdoor. Nu am timpi morți de genul autobuz, metrou, tren, etc… chiar și în casă îl manevrez cu atenție că are suprafețele alea de aluminiu și îmi alunecă din mână.