casca 3 în 1

Mi-am luat nu de mult timp o cască nouă pentru bicicletă şi am stat pe gânduri mult şi bine apropo de ce ar trebui să port care să a) întrunească nişte standarde de protecţie, b) arate bine pentru că nu îmi plac căştile aşa cum şi le imaginează toată lumea, c) arate ca şi cum e făcută pentru pedalat de relaxare, nu performanţă (mtb/dirt/road excluse) şi d) să nu mă coste o avere, considerând că o cască bună poate să coste destul de mult.

Aşa că am găsit casca ideală la Bern (cealaltă opţiune era POC dar nu am găsit distribuitori) şi mi-am dat seama că dublează şi pentru uz la munte la snowboard în caz că mă duc vreodată. În mintea mea arată un pic ciudat dar ciudat într-un sens pozitiv, un pic ca o cască de scuter în caz că mă trezesc în Italia cu o Vespa parcată afară. Cine ştie. Poate o să se întâmple într-o zi. Ce am descoperit e că există un mini-club de utilizatori cu acelaşi model – şi când te plimbi cu bicicleta pe stradă dau din cap şi te salută, cam ca atunci când parchezi MINI-ul tău lângă MINI-ul altcuiva sub iluzia unui club exclusivist de proprietari MINI. Pun pariu că e la fel şi cu ăia care au Brompton, mai ales că e o bicicletă scumpă chiar şi aici.

Primul comentariu când am ajuns la birou? „Ai fost la călărie dimineaţa?”

Excelent, deci nu e bună doar pentru bicicletă şi snowboarding, e bună şi pentru călărit. Nu-i rău deloc.

Descoperire nr. 2 apropo de poza dubioasă- pentru că mă tot întrebam de ce niciun magazin nu are poze cu oameni care poartă casca, mi-am dat seama că e groaznic de greu să încerci să pozezi una. Niciodată nu vei găsi unghiul ideal care să ilustreze cum arată ea de fapt în 3 dimensiuni şi cât de mic sau mare o să arate capul tău cât o porţi. Şi să mai şi zâmbeşti în acelaşi timp..prea mult 😀 Nu chiar aşa de mare cum mă gândeam eu, oricum. Ceea ce e bine 🙂


de către

Comentarii

4 răspunsuri la „casca 3 în 1”
  1. BUNI

    Esti superba cu casca pe cap. Ma bucur ca ti-ai cumparat-o deoarece este bine sa fii protejata in trafic. Va fi probabil mai cald in perioada de vara daca nu are vreun sistem de aerisire. S-o porti sanatoasa si fara incidente.Good luck!

  2. e destul de aerisita chiar daca nu pare, oricum la noi cam 90% din populatie poarta casca. teoretic e in lege (Highway Code):

    Clothing.
    You should wear

    * a cycle helmet which conforms to current regulations
    * appropriate clothes for cycling. Avoid clothes which may get tangled in the chain, or in a wheel or may obscure your lights
    * light-coloured or fluorescent clothing which helps other road users to see you in daylight and poor light
    * reflective clothing and/or accessories (belt, arm or ankle bands) in the dark.

  3. Chiar ca aduce cu o casca de jokeu 🙂 sau de motociclist german dintr-unul din razboaiele mondiale 🙂 Iti vine bine, oricum, s-o porti fara incidente!

  4. Serg

    Tentant, pur si simplu pentru ca majoritatea castilor arata a capete de Alienshi.. Din pacate nu prea am cum sa vad cat de bine e aerisita – chiar daca nu-s verile asa calduroase aici, eu ma-ncalzesc destul de mult (vreo 12 mile in fiecare directie) asa ca ventilatia conteaza.