pizza şi numărul ideal de oameni într-o întâlnire

http://s3.amazonaws.com/files.posterous.com/temp-2010-11-24/fgizyGwkpxqicmvctCfylndplzauACcIdzhehBhjmwCDleCjtktDkdnzggjp/197291227.jpg.scaled1000.jpg?AWSAccessKeyId=AKIAJFZAE65UYRT34AOQ&Expires=1298634725&Signature=Hev%2BBky77VuwO9PJccTRQ4Cl3QY%3D

Zilele astea am stat destul de mult în diverse întâlniri şi am lucrat cu mai mult powerpoint decât de obicei (ceea ce nu mă face o persoană fericită dar să zicem că tolerez situaţia).

În perioada asta cred că am descoperit o chestie foarte importantă despre mine şi despre persoanele cu care aş vrea să lucrez, şi anume că niciodată nu o să iasă ceva bun din întâlniri în care se implică toată lumea pentru că sunt o mare pierdere de timp, ideile nu vin atunci când oamenii sunt forţaţi să le debiteze sub egida „think fast” şi în general suntem foarte influenţaţi de cei care se auto-proclamă lideri. De multe ori ei vorbesc primii şi cu asta rămânem, alţii se simt intimidaţi şi cu atât mai puţin o să fie convinşi să deschidă gura să spună ceva.

Întâlnirile ideale se măsoară în pizza. O echipă ar trebui să fie formată din aproximativ patru oameni, adică două cutii de pizza ar trebui să îi hrănească cu vârf şi îndesat. Nu spun asta pentru că înseamnă mai multă pizza pentru mine neapărat, dar 4 pentru mine e numărul perfect – suntem suficient de mulţi încât decizia să fie convingătoare şi suficient de puţini ca toată lumea să interacţioneze în loc să stea într-un colţ şi să spere că o să uităm să le cerem părerea dacă alţii se apucă de vorbit înaintea lor.Plus, ca bonus, suntem suficient de puţini încât fiecare mănâncă cel puţin două felii (cât să se sature atâta timp cât nu sunt lihniţi de foame) şi nimeni nu are senzaţia că au fost aduşi degeaba în întâlnire şi nici pizza n-au apucat să mănânce.

Am încercat soluţia de două ori până acum şi pare să meargă – mulţumesc, pizza. Ai devenit utilă la expus o părere. 🙂


de către

Comentarii

Un răspuns la „pizza şi numărul ideal de oameni într-o întâlnire”
  1. La mine la garaj in loc de pizza se folosesc paharele de tuica. Nu-i, practic, acelasi lucru? 🙂