Eat your damn breakfast every morning.
Înțeleg că unii vin de departe, că se urcă în tren, autobuz, mașină, bicicletă, motocicletă, că stau în trafic câte o oră sau cine știe. Că pleacă din casă la ora 7 ca să ajungă la 9 (aici improbabil oricum, indiferent de unde vii faci maxim o oră). Că e prea devreme să mănânci acasă. La traficul din București, ai putea să mănânci sandvișuri și la stop dacă situația e așa de rea încât să mori de foame pe drum.
Dar să vii la birou și să comanzi în fiecare zi micul dejun de la cafenele sau restaurante din apropiere e a) dăunător – micul dejun constă în sandviș cu bacon și ou, bacon și carnat sau bacon, ou și carnat. Cu ketchup/brown sauce. Sau croissante – super nice, dar ce-i mult nu-i bun 😀 Și b) e scump. Oricine cheltuie A£3 dimineața și A£4-5 la prânz ajunge să dea o avere pe mâncare care mă plictisește până și pe mine (I have been known to eat a lot of sandwiches). Rămâi fără varietate. Mai rău, cum pe toți ne apucă pofta de dulce, încă 50p în fiecare zi cu câte o ciocolata te aduc aproape de faliment 😀
Cred că nu e birou să nu aibă un frigider sau măcar o bucătărie. Ironic, legea ne dă dreptul la o bucătărie, dar nu și la prăjitor de pâine sau cârpe de bucătărie dar măcar avem un cuptor cu microunde pe care îl cam abuzam în fiecare zi la prânz și dimineața cu încălzitul laptelui pt. porridge.
După ceva vreme am renunțat la ideea de a mânca sandvișuri cu bacon și ou dimineața -e ritualul de sâmbătă și doar sâmbătă. Uneori o dată pe lună, alteori mai des în funcție de circumstanțe. Cu atât mai puțin la serviciu, unde eu mă uit cum alții se îngrașă pentru că nu s-a inventat regimul care să susțină bacon și statul la birou toată ziua. Vineri se repetă programul cu mâncarea de prânz – nu mai e suficient să mănânci un sandviș în oraș. Nu e țara în care lumea fuge la restaurantul „La Mama” să stea 45 de minute pentru o ciorbă că…”la mama acasă”- 45 de minute pentru pauza de prânz e un lux. Am (re)inventat sandivsul, fir-ar să fie! Era oribil de frustrant ca „prânz” în România să însemne până la 2 ore și să nu găsești pe nimeni la birou uneori. Vineri se trezește lumea să mănânce ‘mâncare gatita’ în pub – în funcție de pub, asta poate să însemne și mâncare congelată facuta la microunde, dar aici în zonă se respectă 🙂
Mi se pare trist să ai prânzul la birou în fața calculatorului în fiecare zi, dar și absolut de stresant să fii (sau să te simți) obligat să participi la mese colective, care de obicei te seacă de bani până la sfârșitul lunii.
De când mă distrez cu gătitul acasă, chocolate truffle brownies au înlocuit ciocolata (sau dacă mi-e lene, iau Snickers în bulk, Snickers fiind un fel de kryptonite și aș putea să mănânc Snickers sau Double Decker în fiecare zi, fără excepție, dacă aș ști că nu mă îngraș) sau și alte nebunii gen brioșe făcute în casă sau tarte cu fructe. O data ce începi, îți dai seama că nu e așa de greu. Și lumea de obicei se uită la ele și constată că e o idee mai bună decât Cadbury. Oricât de bun ar fi Cadbury. Home made wins.
Comentarii
12 răspunsuri la „cum sa ramai intreg la minte la munca 3”
Poate cei care dimineata se trezesc sa mearga la munca, si se gandesc la ziua ce-i asteapta, nu mai au pofta de mancare 🙂
mi-ar placea si mie sa-mi aduc mancare gatita acasa insa e destul de dificil sa ma apuc sa gatesc la 10 seara cand ajung deobicei. Nu zic ca atunci ies de la birou, Doamne Fereste, ci ca e destul de trist sa vii acasa direct de la job asa ca prefer sa transpir 1-2 ore la sala o data la doua zile si sa ma mai vad cu unul-alta in rest. Daca as mai si gasi timp de gatit eheee…
Din fericire in zona exista multe posibilitati de mancat sanatos si low budget, in regim take away. In plus am invatat ca decat sa mananc ieftin si junk, sa ma ingras, merita sa dau un pic mai mult pe o mancare buna. Si da, daca stau sa fac socoteala cat dau pe mancare pe luna o sa iasa de-o chirie, dar asta e…
Sa gatesc sambata-duminica iar nu e o solutie ca deobicei nu prea stau pe-acasa si cel putin anul asta cred ca urmatorul weekend pe care o sa-l stau in Bucuresti e pe la sfarsitul lui Octombrie si probabil se ocupa si ala pana atunci…
Dar m-ai facut sa ma gandesc la frigiderul meu si la faptul ca daca nu as lua micul dejun zilnic ar trebui sa-l scot din priza ca imi consuma curentul degeaba 😛
wadda ya mean oricat de bun ar fi Cadbury?!?!?!??????
nu cred ca se exista pe lume cineva care a mancat mai multa ciocolata ca mine. am avantajul ca sunt bat de grasa.
dar eu ciocolata mai proasta decat Cadbury n-am mancat, zici ca e sapun. si am incercat de multe ori din lipsa de prea multe optiuni pe care ti le ofera comertul britanic.
Si eu sunt adeptul sandvisurilor, oriunde m-as afla. Sunt comode, bune, diversificate, si da, economisesc o gramada de timp.
Urasc senzatia de „dupa”. De dupa mesele colective in care mancarea ma usureaza bine la portofel.
Mi-ar placea sa am timp sa gatesc, dar cum scria si Anca, majoritatea timpului il petrec in afara casei. Intr-o zi, totusi, am sa ma ambitionez sa trec mancarea facuta acasa cateva locuri mai sus pe lista prioritatilor.
la servici avem o bucatarie mica, dotata cu microunde si sandwichmaker. imi duc sandwich`ul cu sunca si branza topita si cand mi`e foame il incalzesc in sandwichmaker, delicios si crocant. mai imi duc paste si le incalzesc la microunde. e asa bine sa mananci ceva cald pe la ora 12-13 cand te ia foamea (micul dejun il mananc acasa).
dude. don’t diss the cadbury 😀
plus, asteptam cu sufletul la gura votul..care e cea mai buna ciocolata?
ma… mie nu-mi place treaba asta cu votul ca mi se face pofta si mai am de renuntat la vreo 2 kg… dar Ritter cu alune intregi e din partea mea 😀
Pai ziceam de comentariul apropo de Cadbury avand gust de sapun. Venind de la cineva care a mancat mult mai multa ciocolata ca noi, sa nu ramanem asa in necunostiinta de cauza…sa stim ce facem gresit macar.
Mie imi place Lindt de orice culoare dar nu-s de acord cu Cadbury avand gust de sapun. Aici avem o relatie speciala cu ciocolata..
Din pacate, clasicul sandwich in fata calculatorului e unul din multele alte trademark-uri ale rutinei 9-to-5. Singura solutie eficace, care le rezolva si pe celelalte mult mai stresante, e sa migrezi in alt cadran
I know because I did so 🙂
Cat despre chocostuff, Lindt FTW! Cadbury mi se pare cel mult mediocra in comparatie (sorry :D) And my personal best… Thorntons Macadamia & Berryboost. Check ‘em out!
So, Cadbury…guys, la un buget mediocru londonez ca al meu…Cadbury ruleaza fin. 2 tablete imense la pret special la Tesco…hmmm….le-am pus instant in cos. Cate 4 patratele pe zi si sunt alt om. Azi am mancat 8, a fost vant rece, a plouat si a fost urat, se pun ca psihoterapie 😀
Aoleu, ce bine arata sandwichurile alea din poza 😀