Numai originale

O chestie nu inteleg si eu; cartusele de imprimanta – sau mai bine zis o campanie HP pe care am observat-o.

O inteleg in sensul ca stiu ca HP face mai multi bani din consumabile decat din imprimantele propriu-zise; la fel si Gilette face bani si de-acolo, de unde si un termen marketing-esc numit „razor-razorblade model” (in caz ca de fiecare data cand va uiti la cartuse pentru lama de ras injurati in gand, sau sindromul „60RON? fir-ar…..”) pe care tocmai l-am demistificat.

Stiu si faptul ca in Romania o gramada de chestii sunt mult mai scumpe din cauza adaosurilor peste adaosuri si taxe si alte scuze de genul „trebuie sa ne tinem magazinul in viata” si ma uitam la cartusul meu prin magazine.

In Diverta era undeva pe la 120RON (lol?), in Media Galaxy ceva mai decent pe la 90RON si in concluzie mai simplu am deschis app-ul Amazon de pe iPhone si l-am comandat cu…£10 (sau undeva pe la 65RON max in functie de curs daca e sa comparam). De fapt nu l-am luat din app, dar de efect, tot de pe amazon l-am comandat. Evident poti sa ti-l cauti si pe price.ro si sa treci prin procesul de comanda dar e un cartus; nu observi ca se termina decat atunci cand s-a terminat; il vrei. ACUM. AICI! (sau 2nd day delivery, merge si-asa uneori) Ceea ce rareori se intampla in Romania. Sau cum gasisem pe un magazin statusul „Stoc: Intreaba”. Intreaba? Inteleg sa intreb la ceva nou care se vinde rapid, nu la un amarat de cartus;

So anyway, apropo de campanie: „numai originale” pentru ca stim ca putem sa speriem oamenii daca iau falsuri si le strica imprimantele si sigur nu vor sa-si ia o imprimanta noua cu totul, „cu 34% mai mult” ceea ce in termeni de imprimante probabil inseamna „3 pagini in plus” (exagerez) si e suficient de convingator – nu e 40% dar nici 30% ca suna ca si cum ar fi la fel de bun ca un refill; nu e nici 35% in mijloc, e 34%!! Aratat in teste!

Cu o exceptie: originalele astea, pentru marea masa costa cat un rinichi in magazine si daca te gandesti „lasa ca ma duc eu in <retailer ieftin> il gasesc si ii pacalesc si tot iau original” ai surpriza sa descoperi ca si altii se gandeau la fel! Sau ca retailerul se aprovizioneaza prost si nu a anticipat cererea sau „o sa vina peste o saptamana” .

Foarte dragut, dar cand esti taxat dublu pentru originalele astea, iti vine mai degraba sa ii bagi undeva cu originalele lor cu tot.


Publicat pe

în

, ,

de către

Comentarii

6 răspunsuri la „Numai originale”
  1. Da, sunt exagerat de scumpe iar de cele mai multe ori pretul consumabilelor se apropie de pretul produsului nou cu toata tehnologia incorporata, de unde rezulta ca valoarea unei multifunctionale este echivalenta cu valoarea unui cartus plin cu cerneala…in fine. Incurajez refill-urile pana se strica imprimanta. (cred ca este mai ieftin asa)

  2. …sauuu 🙂 sa cumperi o imprimanta profesionala de genul celor folosite in office-uri plus un cartus alb negru / color pe masura. Costa un pic mai mult dar te tin o mie de ani. 🙂

  3. eu acum cativa ani, cand foloseam imprimanta cu frecventa moderata, ma duceam la mici shop-uri de papetarie/acesorii IT si le reumpleam acolo – cu seringa. n-am avut niciodata probleme, ba chiar cand mi s-a uscat una din culori m-am dus tot acolo si mi-au rezolvat problema. acum cand ma gandesc la asta imi dau seama ca am facut bine ca n-am aruncat banii pe originale, imprimanta mea HP 960c care m-a slujit cu fidelitate din 2001 functioneaza in continuare foarte ok insa nu o mai pot folosi din cauza ca nu exista drivere pt ea pe Windows Vista 🙁 mi se pare un abuz ca mari producatori gen HP nu actualizeaza driverele pentru accesoriile lor mai vechi conform cu evolutia tehnologica.

  4. Esti fana Oatmeal 😀 ?

  5. Dan

    Eu incarc cartuse. Daca-mi zici codul cartusului, sau modelul imprimantei. o sa caut instructiuni pe net, poate gasesc si ceva video.
    La Hp, de obicei, capul de imprimare e incorporat pe cartus, asa ca n-ai nici o grija poti sa-l incarci. Daca s-a uscat, poti la merge la un service de calculatoare, unde au aparat de desfundat cartuse(cu ultrasunete), sau poti sa-l incarci direct la ei, daca n-a trecut prea mult de cand s-a golit cartusul.

  6. @krossfire aren’t we all these days? 🙂