Nimic nu dureaza

Mereu mi se intampla sa vad cate o femeie prin oras pe tocuri mai inalte de 3cm si ma gandesc, in functie de cum ii arata picioarele, ca ar fi foarte frumos din punct de vedere estetic daca ne-am apuca toate sa purtam pantofi si nu adidasi, tocuri si nu balerini, fuste si rochii si nu blugi si nu dintr-o pornire feminista, ba chiar dimpotriva. Pentru ca atunci cand vine vorba de blugi si tricouri sunt prima, dar pornirile estetice si mai putin practice ma fac uneori sa-mi doresc sa pot sa merg si eu pe tocuri; in fiecare zi, fara durere.

Dupa ce stai si te gandesti un pic sau ai mers deja pe tocuri pana la birou (in conditiile in care nu ai masina) iti blestemi zilele si te dor picioarele, spatele si stai si te intrebi daca merita. Pentru cine port eu tocuri? Pentru mine? Pentru o promovare la job? Pentru sot/prieten/altcineva? Pentru alte femei ca sa le demonstrez ceva? Do I dress to impress gay men? Pentru cine dumnezeului ma chinui aici de fapt? In marea schema a lucrurilor nu se va intampla mare lucru. Dar daca eu ma dau jos de pe tocuri si lumea se obisnuieste asa, maine-poimaine apare o tipa careia nu ii e frica de inaltimi si are picioare de otel, iar toata lumea se uita admirativ. La mine de ce nu se uita asa?!

In secret, noi o s-o barfim pentru ca sigur o doare dar mereu e o chestiune de cine lasa prima garda jos si renunta la chin.

Iar tocurile sunt o efemera frumoasa; arata bine, te fac sa te simti grozav atata timp cat reusesti sa furi o privire indreptata catre picioare, dar la ora 5 cand te gandesti sa te indrepti spre casa e mai rau ca atunci cand ai PMS si toata lumea e un bou sau o vaca, un cretin sau o cretina care nu face lucrurile cum vrei, nu se da la o parte, sta in usa la metrou sau la autobuz, te calca peste picioare sau cade peste tine la prima frana.  Chiar si cei la care tii, pentru ca prietenul n-a ghicit sa-ti cumpere ciocolata, n-a ghicit nici sa isi atarne hainele in sifonier, ba dimpotriva le-a lasat intentionat pe canapea, sosetele aruncate la intamplare, motiv pentru care lumea e de obicei avertizata sa stea la distanta.

Si pentru a arata cat de mare este confuzia in capul femeii cand decide sa poarte tocuri, brusc vine momentul in care isi aduce aminte de cumparaturi si faptul ca trebuie sa se opreasca sa cumpere ceva de mancare in drum spre casa. Cum totul doare, n-are chef sa mai faca inca un drum si alege ori sa rabde de foame, ori sa rabde de durere, iar in ambele cazuri rezultatul nu poate fi pozitiv daca esti urmatoarea persoana care iese in cale, casier la supermarket sau pasager in autobuz.

Ciclul se repeta din pacate, semn ca nu invatam de fapt din experienta. E ceva masochistic in a te incapatana sa porti pantofi care de fapt nu iti vin si sunt neaparat cu o masura mai mici. We’re in denial about the size of our feet. Cand avem de ales intre pantofi comozi dar cam plictisitori si pantofi incomozi dar hot, cu siguranta „incomod” deja nu mai e un coeficient in ecuatie. Daca la cumparaturi prietenul/sotul/altul sfatuieste in favoarea pantofilor comozi, tot el e de fapt vinovat. Serios acum, vrei sa am pantofi ca toate celelalte?!

Totul cu dedicatie speciala pentru Cory care si-a cumparat pantofi cu o masura mai mica saptamana trecuta, iar eu i-am complimentat ca arata foarte bine. Arata bine pentru cat de durerosi sunt 😀


Publicat pe

în

, ,

de către

Comentarii

8 răspunsuri la „Nimic nu dureaza”
  1. haha, misto zis „dress to impress gay men” – si eu imi propun in fiecare primavara-vara sa incep sa port tocuri si degeaba… tot in tenisi/balerini/papuci aterizez pt ca merg foarte mult pe jos si evit sa iau masina. cred ca fetele care nu-si dau jos fundul din masina poarta mai usor tocuri decat noi, de unde trag concluzia ca tocurile nu sunt eco 🙂

  2. Poti sa iti iei Christian Louboutin si ai sanse mari sa scapi de partea cu durerea 😉

  3. cand am de mers pe jos prin oras port pantofi cu toc mic sau fara toc pentru ca ori e pavat si`mi intra tocul in imbinari ori sunt gropi si`mi stric pantofii.
    ma simt mult mai bine cand port pantofi cu toc si sunt imbracata elegant.

  4. buni

    Intr-adevar, un pantof cu toc este foarte elegant atunci cand este insotit si de o tinuta vestimentara pe masura.Daca este si comod, cu atat mai bine!Pantofii cu toc sunt in general potriviti pentru diferite ocazii speciale si atunci numai mergand cu un autoturism care sa te duca si sa te aduca fara sa fii nevoita sa mergi prin toate gropile sau pe drumuri nu tocmai o.k. Marea majoritate a femeilor care lucreaza folosesc o tinuta casual si incaltamintea adecvata mersului cu mijloacele de transport in comun sau pe jos. Sfatul meu ar fi sa te imbraci si sa te incalti numai si numai cu ce te simti bine si comod fara a te abate totusi de la o tinuta cat de cat eleganta.

  5. Ceau,ce voi spune eu nu are leg cu articolul.:)
    Posibilitatea de a ne „cupla” la un parteneriat print-un schimb de link este posibil?
    O zi ok sa ai.

  6. Deci o femeie imbracata sport arata foarte bine ce aveti 😕 ?. Doar nu vreti sa va zic ca si cele care sa duc la sala… sau aerobic mai corect.

    Pantofii cu tocuri normal ca sunt pentru ocazii speciale si gata. Si daca nu prea exista ocazii speciale wtf /:) si vreti sa satifaceti io’ st’u ce fetisuri treaba voastra.

    Dar nu pantofii va fac mai elegante ci voi faceti pantofii mai eleganti ;)!!!

  7. tot ce e frumos durează puţin …

  8. desi eu sunt pe moto-ul „tenisi sau nimic”, exista anumite momente in care imi doresc sa arat altfel. ii spun dubla personalitate. cateodata stau si ma uit la o tipa cat de bine ii vin niste blugi si tocuri, cat de bine le asorteaza si imi vine si mie cheful sa dovedesc ca pot mai bine. desigur acelasi chef imi vine si cand vad o domnisoara, ca nu nu jignesc, care este imbracata cu pantaloni de trening, cu o camasa larga peste, ca asa se poarta, si cu tocuri (nu mai mentionez nelipsita gentuta Dolce fake). deci, in ciuda protestelor pe care picioarele le striga oribil de tare, fiecare dintre noi se urca din nou pe tocuri, in speranta ca va fi mai bine. 😛