O moarte anuntata

Laptopul meu e pe moarte;

De fapt, e batran si deja a trait 3 ani de zile cu aceeasi baterie, probabil un timp record. A trait cu Windows Vista pe el si si-a facut datoria in mod onorabil desi l-am injurat in fiecare noapte cand se trezea din sleep ca sa imi instaleze windows updates si dimineata ma trezeam fara nicio fereastra deschisa. De fiecare data cand ma trezea, imi faceam un obicei din a numara cate ore de somn o sa mai

Se chinuie cu greu sa deschida pagini, sa deschida skype si orice nu e notepad. Smooth scrolling e ca un fel de vis indepartat. A si cazut in cap in Paris anul trecut, din geanta mea pe o podea de beton si a avut de suferit ceva vreme; i-a cazut plasticul care acoperea unitatea dvd-rw si am vaga senzatie ca acum nu se mai deschide sau inchide la loc. Any way, n-am mai folosit dvd-uri pe el din anul intai cel putin. Tot de atunci, a fost distrus si adaptorul de wireless si trebuie sa folosesc un dongle permanent daca vreau net; si chiar si asa cu greu 😀

Tastatura a devenit usor lucioasa si i-au disparut toate stickerele originale intr-un moment de furie si nervi ca urmare a unui bsod; a fost acoperit si in oja, si in masca de castravete, si se incinge suficient de tare incat sa prajesti un ou pe el.

Momentan are accese in care se opreste brusc pentru ca se incalzeste prea tare (sta pe birou iar biroul meu e prea mic si zen ca sa cuprinda un suport pentru laptop). Nu cred ca imi mai doresc un laptop vreodata. Nici macar licenta nu pot sa mi-o scriu pentru ca pana si cuvintele au lag pe ecran si ce scriu eu acum apare in vreo 6-7 secunde pe ecran. Mi-e frica sa deschid mai mult de 5 pagini pe el sau sa fac altceva ca sa-l supar.

De fapt momentan lucrez pe un Macbook si ma simt fericita, zen, iar licenta e aproape terminata, nu se supara daca am 20 de ferestre deschise si nu-mi spune ca are erori „03102 x 214120000”. Nu trebuie sa-mi rup nici degetele pe tastatura si nici spatele daca vreau sa il car undeva. As a matter of fact, nu-mi mai doresc laptop.

Sper cumva ca printr-o minune sa imi iau un iMac sau sa pice de undeva din cer si sa imi rezolv problemele de spatiu, ram si usability. Windows Vista, 7 si restul pot sa moara o moarte lenta din partea mea.


Publicat pe

în

de către

Comentarii

8 răspunsuri la „O moarte anuntata”
  1. Hehehe bravo, da nu stii faza ca si lu’ Bill Gates i-a aparut la o conferinta BSOD :)… penal rau ce sa mai sau ca Steve Jobs are sau cel putin a avut un tablou cu faza asta pe perete la el in birou :D. Dar oricum vreau sa subliniez ceva laptopul ala saracu’ nu a avut nimic 😉 uindausu’ era problema da. O alta alternativa cea mai buna(parerea mea) aproape indiferent de platforma este LINUX. Da oricum acum ai MacOSX si nu iti mai bati capu’ cu altceva ca merge destul de bine.

  2. cand e ziua ta? sa iti fac cadou o husă de macbook 🙂

  3. Cam o saptamana inainte de Bogdana…dar daca imi iei mie trebuie sa ii cumperi si ei. Gaura in buget? 😀

  4. 200 lei nu sunt un capat de tara, mai ales pentru doua simpatice ca voi
    http://www.laptopgear.ro/husa-booq-taipan-skin-m-roz.html

  5. :)) thare pai ii faci o inmormantare si gata iei altu 😛

  6. Lasa Mac-urile. Get some nice documentation on modern laptops. Am avut si eu un Toshiba ucis de prostia designerilor.

  7. Solution

    Un iMac o sa-ti stea fix pe birou, si cam atat. Oricum e alegerea ta pana la urma, dar daca te-ajuta: Crumpler The Gimp laptop sleeve, si Lenovo ThinkPad daca vrei ceva solid, sau Dell. Nu cred c-am vazut laptop-uri obisnuite mai solide decat ThinkPad-urile pan’acum.

  8. misto postul