Alte curiozitati

Promit ca de data asta zic doar de lucruri care nu existau inainte, nu neaparat chestii pe care le-am observat eu si mi se pareau noi dar de fapt existau inca de ceva vreme. Si promit ca e ultima chestie pesimista despre vacanta, pentru ca au fost si parti bune dar ma ocup de ele mai tarziu 🙂

Stiu ca tot laud Carturesti pentru varietate, magazin, amabilitate si tot asa dar am observat ca atunci cand sunt ocupati se deschid si casele din (aproape) fiecare camera pentru a nu se face o coada cat ziua de lunga la casa principala. Zilele trecute dupa ce s-a dus Craciunul vroiam sa platesc la una din ele pentru ca era cineva care statea acolo si parea plictisit si la casa principala era, wait for it, coada. Luunga. Omul imi zice sa ma duc acolo ca la el nu se poate. Si totusi statea si nu parea sa faca nimic dar logica ma depaseste pe mine..la celelalte daca nu puteai sa platesti, nu statea nimeni acolo si cu asta basta.

„Tipic pentru noi

Nu e o curiozitate foarte mare dar am intrat la o cabina de proba intr-un magazin oarecare la AFI si situatia era cam in felul urmator: toate cabinele ocupate si la doua din ele persoane care stateau in picioare asteptand. Se elibereaza o cabina si fac eye contact cu una din persoanele care statea in fata mea. Da din cap in semn ca nu asteapta sa intre si ma duc sa probez. Probez, ies, ce parere ai, da/nu, la care o femeie imi zice ca ‘Stiti, si eu asteptam..dar asta-i tipicul la noi’. Nu stiu de ce i-am zis ‘imi pare rau, dar puteati sa spuneti asta cand s-a eliberat’ cand puteam sa-i spun ca e si mai tipic sa nu stii sa formezi o coada civilizata cand astepti undeva in loc sa jignesti pe cineva. Partea buna e ca m-am intors in tara in care coada e o stare de spirit si atunci cand zici ‘excuse me, I believe I was here first’ nimeni nu se supara si toata lumea e fericita.

„Criza” asta care nu era atunci cand am plecat eu se manifesta in feluri ciudate: am observat cel putin trei magazine care se inchid sau o duc foarte prost si totusi nu invata absolut nimic din asta. Leonardo in Bulgaria mai avea doar vreo 10 perechi de vanzare si totusi tinea tot magazinul deschis, cu toate luminile full power. Oviesse si Benetton in Bucuresti la fel. Doua-trei maiouri la acelasi pret si totusi trebuie tot spatiul comercial. Reducerile sunt la fel de triste, asta doar daca nu cumperi online. In Marea Britanie insa, cum m-am intors pana si in statia de tren reducerile erau de pana la 70% si nu la mizerii care nu se vand, la toate liniile.

Curiozitati placute (exista si din astea)

Nathan imi povesteste ca in aeroport s-a oprit la magazinul cu vinuri unde intamplator a dat peste un vanzator chiar foarte bine pregatit care nu numai ca stia strugurii, dar stia si ce sa-i recomande in termeni de arome, gusturi, preferinte si nu putem decat sa ne intrebam de ce pare-se unul din putinii oameni pregatiti e tocmai in aeroport, fix cum pleci din tara si nu cat esti in tara.

Nu e tocmai in Romania, dar in Sofia am iesit la un restaurant italienesc unde chelnerii s-au prins ca nu suntem din tara si ne-au intrebat de unde. De pe langa Birmingham. Ah, quelle surprise. Si chelnerul lucrase in Bath (si i-a placut!!)! Si ni s-a adus niste coniac si vreo 4 pahare de Baileys si o prajitura in plus fata de ce comandasem. Yay!

Ca sa nu para ca favorizez Sofia, si la Hard Rock a observat seful de sala ca aveam tricouri din Manchester si a venit sa ne intrebe daca avem nevoie de ceva si daca ne simtim bine, which was nice.

Treceam pe langa cladirea CEC de pe Calea Victoriei dupa ce am esuat in incercarea de a intra la muzeul national de istorie…si ne uitam si faceam poze si paznicul ne aude vorbind tot in engleza si ne intreaba daca vrem sa vedem si inauntru, dar fara sa facem poze pentru ca oameni chiar lucreaza acolo inauntru (desi nu mai e sucursala de ceva ani). Si am intrat, am vazut, cu mana pe inima pot spune ca e mai frumos pe dinauntru decat pe afara dar nu se fac poze. Considerand ca e prima oara in viata mea cand merg inauntru, nu stiu daca e schimbat sau nu dar toate bancile ar trebui sa arate asa, nu varza contemporana cu masute si canapele unde discutam despre cum nu poti primi un credit sau unde stai 40 de minute ca sa ti se spuna ca nu poti sta pe canapea cu nimeni, ca toata lumea e ocupata.


Publicat pe

în

, ,

de către

Comentarii

Un răspuns la „Alte curiozitati”
  1. What about dog poo 😀 ?