A vota sau a nu vota

Pentru ca eu si alti romani de prin Marea Britanie am primit azi pe mail intrebarea ‘Ati fost la vot? Ati sesizat nereguli? Metode de a frauda alegerile?’

Raspunsul (public) e nu, n-am fost la vot pentru ca nu avem sectie de votare in Manchester si pana in Leeds n-aveam de gand sa ma deplasez. N-am scris nimic despre alegeri pentru cateva motive, and because it’s my blog I can say whatever I want:

  • nu conteaza cu cine tin atata timp cat nu pot sa votez oricum si nici nu tin mortis; ar fi un fel de votat in Ploiesti cand locuiesti in Bucuresti;
  • de 3 ani incoace nu am mai fost in tara mai mult de 2-3 saptamani
  • faptul ca eu sunt aici nu se datoreaza vreunei schimbari politice majore din ultimii ani; probabil daca viata ar fi luat alt curs as fi crescut in alta tara si nu in Romania. Revenind, in ciuda schimbarilor pe care fiecare guvern le-a facut invatamantului, e o minune ca sunt aici. Sau poate nu minune, dar intamplare foarte fericita. Si daca as avea ceva de zis, ar fi un mare of despre invatamantul cu nuiaua si tocitul cartii. Change the world or go home, nu schimbati schimbarea (oricare ati fi) cu examen, nu examen, materie, nu-i materie, note, ba nu conteaza notele. Nu datorez nimic nimanui pentru ca nici macar liceul in care am invatat n-a fost renovat pana am terminat noi scoala..si banii n-au fost din banii publici, ci din ‘generozitatea’ unor parinti. Most of them.
  • Suntem in UE nu pentru ca ne-am descurcat genial de bine, ci pentru ca am rugat frumos, frumos de tot. E ca si cum suntem in UE pe datorie..
  • Au existat cu siguranta oameni care au incercat sa faca lucruri bune dar e ca si cum cineva le da mereu peste mana/ceafa ca e prea radicala schimbarea sau si-au smuls perii din cap cand au vazut cat ar dura sa zgudui ceva din radacini si au renuntat.

Am stat mai mult fara sa zic nimic da’ vad ca lumea tot intreaba, semn ca n-au inteles vorba aia cu ‘daca taceai, filosof ramaneai’. Cum spunea cineva, Romania e genul de tara in care daca nu spui nimic lumea te crede prost. Si lumea zice ca in Marea Britanie totul e pe dos! Poate lumea uraste ce am zis, poate crede ca e ipocrizie, deja nu mai conteaza. Cu sau fara motive in plus, n-am avut facilitati – ceva imi spune ca sunt mai multi romani in Manchester decat in Leeds. Stiu de ordinul sutelor doar in anul intai la facultatile de aici. Deci probabil in total sunt de ordinul miilor; si totusi sectia a fost in Leeds.

Acum, cine vrea o ceasca de ceai?


Publicat pe

în

, , ,

de către

Comentarii

2 răspunsuri la „A vota sau a nu vota”
  1. Daca ar fi lipsita de actiune prostia nu ar mai exista 😀 😉 !!!

  2. Esti probabil prima persoana din diaspora care si-a recunoscut lipsa de contact cu tara din ultima vreme si a recunoscut ca nu a votat datorita distantei. Pana acum am vazut doar acuzatii de ”plasamente subversive” ale sectiilor de votare si altele (in cazul celor care nu au votat).