The Apprentice Episoadele 1-2

Stiu ca pe nimeni nu pasioneaza foarte tare sa afle de un serial inainte sa ruleze sau alte chestii de genul asta dar o sa incerc sa nu stric surpriza. N-am avut ce face si m-am uitat la cele cinci episoade dupa ce am vazut cate putin din fiecare, inclusiv la facultate unde ne-au pus sa stam sa ne uitam, pe genul „luati de va uitati si invatati de-aici” …ca sa nu faceti aceleasi greseli ca si ei.

Ceea ce e curios, pentru ca suntem impinsi din toate directiile: directia corporate is good si e bine sa lucrezi intr-o companie mare, nu conteaza ce-ti spun altii care se simt sclavi. Directia antreprenoriat e buna si ea daca esti genul cu spirit intreprinzator, ai o gura mare si un ego pe masura probabil, daca ai o idee fezabila ce se poate pune in aplicatie sau bineinteles daca stii sa faci ceva mult mai bine decat altii si in mod competitiv. Directia ‘firma mica’ e buna si ea, mai ales ca suntem in Nord Vest si poate unii vor sa ramana in zona dupa ce termina facultatea si nu stii niciodata cu cine va trebui sa ai de a face.

Dar, printre altele, nu ma uitasem niciodata cap-coada la The Apprentice varianta EU, cea Americana pasionandu-ma si mai putin de atat din motive evidente: pot sa-mi inchipui si dupa ce citesc, ce vad si ce aud cum se face business in Statele Unite si pare o chestie atat de indepartata geografic incat prefer sa fie undeva at the back of my head decat in prim-planul atentiei mele (scurta din pacate).

Episodul 1 – Spalat masini

  • Nimeni nu s-a gandit la ideea de a avea un plan de business si a desemna persoane responsabile cu bugetul, nici femeile si nici barbatii, singura diferenta fiind ca femeile au cheltuit prea mult.
  • A avea un buget de £200 nu inseamna ca trebuie sa il cheltui pe tot, desigur in cazul femeilor e ca si cum te-ai duce in magazin si gasesti doua perechi de sandale cu 500RON. Nu zice nimeni ca trebuie sa le iei, ca n-ai nevoie de ele dar serios, e la oferta! Nu poti refuza 🙂
  • Niciodata nu au trebuit atatia oameni sa spele un numar atat de mic de masini; problema fiind ca nimeni nu s-a gandit ‘daca as fi eu cel care o sa conduca masina asta dupa?’ Sau alternativ, nimeni nu are de fapt masina proprie sau sunt niste superficiali notorii care nu dau bacsis la spalatorie!
  • Barbatii aparent nu stiau sa dea cu aspiratorul in masini si femeile nu stiau cum se pornea furtunul deci asta a fost protia de clisee discriminatorii a emisiunii 😀
  • Nu stiu ce gen de om chiar foloseste in viata de zi cu zi expresia „I display a rainbow of skills”. I’m not gay, I just really like rainbows. Fara suparare, dar ce naiba 😀
  • Barbatii nu par a avea probleme in a se apuca de munca, in schimb femeile au pierdut mai mult timp discutand, defect generic probabil. Atunci cand pierd sau castiga, barbatii tot sunt prieteni dupa. 
Episodul 2 – Firma de catering
  • Cineva a gandit ideea de 2012 Olympics pentru un meniu, cu sandvis cu unt de arahide, supranumindu-l ‘Sandvisul Phelps’. N-a avut succesul scontat dar…they had balls!
  • Barbatii habar n-au cat costa de fapt mancarea, adevarul trist – cine vrea sa manance bruschete de £10? 
  • Nici femeile nu sunt mai grozave, din pacate una blonda a picat cal de bataie, nestiind ce inseamna mancare italieneasca. Cineva ar zice ca unii nu s-au apropiat niciodata de o bucatarie sau n-au pus mana sa-si faca singuri nimic altceva in afara de semipreparate. Cumva cand ma uit la fetele lor invariabil mi-i imaginez intorcandu-se acasa dupa o zi lunga si obositoare la serviciu, scot cartofii de pus la cuptor din congelator si lasagna semi-preparata de la Tesco sau baga un sausage roll. Hmm. Cand ii intreaba cineva cat costa o paine probabil nimeni nu stie.
  • Ideea de a scrie in CV ca atunci cand te trezesti gusti succesul in saliva nu e prea fericita.

Publicat pe

în

, , , ,

de către

Comentarii

3 răspunsuri la „The Apprentice Episoadele 1-2”
  1. nu mai mă uit la seriale decât dacă se termină. Aşa ştiu sigur că nu mai aştept următorul episod o săptămână, sau mai rău juma de an.
    Apropo de seriale, ţi-a zis cineva că tipa din dreapta (! 🙂 ) seamănă izbitor de mult cu dr. Sara Tancredi din serialul Prison Break?

  2. am urmarit si eu un documentar despre asta…e f interesant plus ca ai f multe de invatat

  3. Eu vizionez acum varianta americana, produsa de Trump. Dupa aia pun mana si pe aia din Eu.

    Concluziile sunt similare:

    – oamenii petrec prea mult timp cu povestile si luptele unul impotriva altuia. Daca ai un task, rupe-ti gatul pe el si dupa aia te certi pana poimaine in „the board room”. Nu, astia tre’ sa se ciorovaiasca in timp ce ar trebui de fapt sa lucreze.

    – gagicile probabil is idioate, ca alta explicatie nu gasesc. Bitches de-a dreptul. nasol, ca si eu is tipa, dar se pare ca damele chiar au talent sa se urasca de la orice prostie. Barbatii sunt mai iertatori si clar mai corecti.

    – de multe ori iese scandal si pleaca oameni buni, probabil ca tre’ sa fie niste „suspense” in show.