Skittles foloseste Twitter pentru ca poate

Azi dimineata, cel putin atunci cand am observat eu, site-ul Skittles.com a luat o noua infatisare. Ca idee, au creat un mic widget care pluteste undeva in stanga paginii, continutul fiind exclusiv sourced din alte parti: facebook, twitter si tot asa. Site-ul este creat si dezvoltat de catre Modernista din cate imi aduc aminte, iar asta reprezinta o miscare foarte curajoasa din partea lor, cel putin daca ne gandim la faptul ca internet = hate machine. Daca nu sunteti familiari cu conceptul, ecuatia ar trebui sa spuna totul, adica internetul transforma tot ce credeati a fi inocent si nevatamator intr-un produs finit urat. Fara a intra in detalii, multi se intreaba asa:

 

  • Cat o sa dureze pana cineva le strica avantul si ce se va intampla daca intr-adevar se ajunge la mesaje defaimatoare pentru Skittles pe twitter, ajutate bineinteles de hashtag-ul ‘#skittles’. 
  • Pentru ce?
Sunt si eu in categoria scepticilor care se intreaba de ce oare – si-au gasit momentul ideal din perspectiva mea, mai ales ca in Marea Britanie si in Statele Unite sau in alte tari din Europa twitter apare constant la stiri. Statele Unite s-au convins de cand cu incidentul din raul Hudson si Europa dupa accidentul aviatic din Amsterdam. Atacurile din Mumbai erau probabil prea departe geografic ca sa aiba rezonanta cu vietile de zi cu zi ale oamenilor de prin diverse regiuni apropiate noua 🙂
Banuiesc ca in nebunia lor si-au dat seama ca exista si oameni care au profitat si au facut reclama la viagra si alte lucruri (e bine ca iti cere varsta inainte sa intri pe site). Dar pe de alta parte e o miscare curajoasa, site-ul skittles te lasa cu ideea ca skittles e ca orice alt dud/duda in lumea web 2.0 – youtube, flickr, facebook si tot asa. Sunt curioasa daca o sa filtreze continutul care va aparea pe pagina – si cum – sau daca o sa renunte la idee daca scapa de sub control 🙂
Altfel, din punctul meu de vedere e exact ceea ce skittles vor – pointless fun. Tineti minte ‘sheep boys’? Exact asa. Cat despre internet, nu stim exact ce functioneaza pe termen lung asa ca ne multumim cu ce apucam acum. E bine, e rau, om vedea in cativa ani.

Publicat pe

în

, ,

de către

Comentarii

Un răspuns la „Skittles foloseste Twitter pentru ca poate”
  1. Atata timp cat pot, cine-i poate opri ?