Unii ar crapa

Cica zilele astea a trebuit sa dau pe la doctor din anumite motive. Nu zic ca NHS e grozav sau ca e sub orice critica, asa cum sunt unele servicii medicale gratuite (mai mult sau mai putin) pentru ca stiu persoane care au avut probleme grave cu ei si altii care s-au declarat satisfacuti si ca o sa mai revina deci probabil ca depinde de clinica peste care ai dat.

Ma rog, la mine a fost simplu, du-te, cere-i sa schimbe policlinica la care esti inregistrat cu un GP (General Practicioner) si sa te inregistreze cu adresa noua. Dupa aia iti poti face programari in voie.

Chestii pe care le-am observat:

  • Evident la doctor vorbesc vreo cateva limbi straine, hindu, urdu, punjabi, sarbo-croata printre altele, ceva mai departe de mine e si un doctor roman.
  • Daca esti inregistrat la o policlinica si te muti in alta parte, ei iti trimit de obicei scrisori. Daca nu le raspunzi in termen de vreo 2 luni te scot din registru automat.
  • Doctorii rareori intarzie la programari dar daca tu nu esti acolo in cele 10 minute ‘academice’ va trebui sa te reprogramezi.
  • Multe programari se fac prin email, prin telefon (ceva robot) sau corespondand cu doctorul tau favorit (asta daca ai preferinte), ceea ce e minunat pentru ca nu am mai stat 20 de minute la telefon cu o doamna de la o policlinica privata din Romania care sa-mi spuna cand poate doctorul X, care nu este, dar de fapt este, stati ca se intoarce, n-a trecut asistenta in program, of, vai.
  • Femeile si barbatii au numere de telefon separate la urgente.
  • Programarile pentru mamografii se pot face in regim de urgenta si toata lumea se poarta cu tine ca si cum ar avea manusi, te intreaba de sanatate si iti cer pana si cele mai mici detalii ca sa inteleaga ce ai de fapt.

Iz nais, cum ar zice Borat.


Publicat pe

în

de către

Comentarii

3 răspunsuri la „Unii ar crapa”
  1. murdoch

    ha ha, la noi au inceput sa se faca liste de asteptare si la clinicile private

  2. Dragos

    Si esti bine?

  3. Cu siguranta n-o sa scriu despre asta pe blog!