Tara retailului

Pietele nu sunt singurele locuri în care „vine baiatu’”si aranjeaza tot. Peste tot unde exista vânzare si cumparare si bineînteles ceva interes pentru consumator, se întâmpla în felul urmator:

Telefonul meu pica de pe birou, ecranul protector de plastic se crapa, telefonul meu arata urât. Mi-e lene sa ma duc sa îl repar, înca functioneaza si cine stie câti bani o sa îmi ceara pentru reparatie, probabil mai bine îmi iau un telefon nou. E ca la imprimante, o imprimanta ma costa £30 si cartusele pentru un an (fara sa reîncarc) vreo £100, semn ca se traieste bine din consumabile!

Intru într-un magazin Nokia-cineva se plângea pe un blog strain ca magazinele Nokia nu se compara cu cele Apple si ca arata mai degraba a muzeu, nu a loc în care sa interactionezi cu tehnologia. Fals! Poti sa folosesti cam ce telefon vrei tu si daca nu îl au, îti aduc unul din cutie si îl scot, îi baga un SIM si te lasa sa te joci cu el. Orice pentru potentialul cumparator! Eu îi zic unui tip ca am ecranul crapat si ca e cam al saptelea telefon Nokia si habar n-am unde se repara pentru ca niciodata nu mi s-a stricat vreunul, desi vechiul 6230 a cazut pe scari din mansarda pâna la parter si înca mergea. Se uita la telefon si zice sa ma duc la Carphone Warehouse ca sa îl repar sau daca e în garantie mi-l înlocuiesc. Sau îmi cumpara telefonul si îmi ofera altul, abonament în ce retea vreau eu si asa mai departe. În gândul meu ce bine, daca într-adevar aveam probleme serioase, nu trebuie sa te fortezi foarte tare sa gasesti o solutie.

La Carphone Warehouse ma duc si îl întreb pe un tip daca se repara telefoane la ei. Se uita la ecran si îmi arata piesa care, fiind Nokia original shit ma costa o tona de bani (£50, cred ca tot telefonul n-a costat atât, vezi imprimantele). Îmi arata vasta oferta de telefoane si îmi zice ca daca le dau telefonul meu vechi sau îl reciclez mi se iau £150 din factura (facturi) dupa o luna de la cumpararea unui nou abonament. Aici abonamentele nu se fac pe viata, ci pe minimum 12 luni (exista si sase dar foarte rar). Telefoanele sunt gratis în functie de ce abonament îti alegi, DAR te costa cel putin £15 pe luna. Clever!

Si ma uit, îl întreb daca fac contracte desi am locuit la adresa mea aproape un an. Daca am cont în banca, nicio problema! Direct debit si în fiecare luna ma uit la cum se duc banii. Si bancile aici o sa faca cerere pentru overdraft daca nu ai bani. Si platesti banii + £40 în plus daca a trebuit sa recurgi la overdraft.


Publicat pe

în

,

de către

Comentarii

Un răspuns la „Tara retailului”
  1. flv

    Vinde-l pe ebay ca faulty. Sau cumpara ecranul de pe ebay. Probelm solved 🙂