Experienta „internet wireless” in CDG

V-ati închipui ca unul din cele mai cunoscute aeroporturi din lume ar avea internet wireless gratuit, macar asa, de imagine. Charles de Gaulle, acolo unde s-a aflat si Victor Kapra pentru câteva ore e la fel de penibil ca si restul hotelurilor si locurilor publice din Franta sau alte parti minunate din Europa unde conceptul de „wireless” se refera doar la obiecte fara fir, nu si internet.

„scump, dar n-am alternativa, asa ca bag cardul: 15 euro pentru 2 ore. tranzactie reusit, in sensul ca hub telecom mi-a luat banul. apas fericit pe butonul connect. Mi se cere rabdare, ca uite acus primesc autorizatia sa intru pe net. Si am asteptat vreo ora fara niciun rezultat! am trecut cei 15 euro la rubrica pierderi si pentru ca aveam nevoie totusi de internet, m-am dus la un desktop de inchiriat, am mai dat 5 euro si in sfarsit am reusit sa intru pe www.”

Bai, ce lux! La plecari transcontinentale înca aveau cartele de 5 euro pentru internet. Zi mersi! Noi (eu si Octavian) am stat o zi întreaga în respectabilul Charles de Gaulle unde n-am avut internet. Nici în hotel. Nici urma de wireless în mijlocul Parisului, la doua minute de Gara de Nord. Venit înapoi în camin (Marea Britanie), vreo zece retele wireless, jumatate nesecurizate. Camin, nu hotel de patru stele.Conexiunea mea a costat £50 pentru 9 luni. În caz de „internet closed” poti oricând sa te conectezi (evident, asta fiind alternativa nesanatoasa la iesit afara). Pe strada wireless. Fara plata. Conexiune pe jumatate decenta. Burger King are wireless mai bun ca Charles de Gaulle si nu platesc pentru el. Niste înjuraturi adresate aeroportului acum ca mi-am adus aminte!


Publicat pe

în

, , , ,

de către

Comentarii

3 răspunsuri la „Experienta „internet wireless” in CDG”
  1. :))
    asta imi aduce aminte de saptamana trecuta cand am stat 6 ore in Cincinatti ca nu ne primeau cu avionul la New York, si singurul wireless free era unul pe care laptopul meu nu-l primea. iar alea cu plata…mi-a zis tipa de la informatii sa nu-mi bat capul, ca nu merg, si erau $7/ora.

    cheers to that. 😛

  2. de cand am iPhone incerc sa prind cate o retea wireless in orice loc public in care ma aflu, numai asa, sa incerc. hai la aeroportul arad, are wireless si merge bine. testat 😀

  3. În Italia am platit 20 de euro pe zi, la hotel (evident, de pe cardul lui tata). Era wireless, dar de la Vodafone.

    Pe Baneasa este wireless gratis, pe Henri Coanda nu stiu, ca n-am încercat niciodata 🙂