Pe Intuneric

Azi dimineata, cand sa intru pe Google, surpriza:

lightsout.jpg

 

„Google users in the United Kingdom will notice today that we „turned the lights out” on the Google.co.uk homepage as a gesture to raise awareness of a worldwide energy conservation effort called Earth Hour.

On Saturday, March 29, 2008, Earth Hour invites people around the world to turn off their lights for one hour – from 8:00pm to 9:00pm in their local time zone. On this day, cities around the world, including Copenhagen, Chicago, Melbourne, Dubai, and Tel Aviv, will hold events to acknowledge their commitment to energy conservation.”

 


Publicat pe

în

, ,

de către

Comentarii

2 răspunsuri la „Pe Intuneric”
  1. detest acestiile de „riase awareness”. daca vrei sa ajuti cu ceva, fa`o cu chestii marunte, chiar am scris despre asta pe blog. cel mai banal exemplu: economiseste hartia sau nu arunca gunoiul in locuri neamenajate.

  2. Nora

    stiu ca postul e vechi, dar acum l-am vazut doar.
    ce m-a deranjat la miscarea asta a google este ca ar putea mereu sa puna fondul negru, intrucat un ecran negru economiseste, pe termen lung, foarte multa electricitate fata de unul alb pe monitoarele CRT (ok, tot mai multi oameni au LCD-uri, but still). asa ca e cumva tot un fel de autopromovare prin asocierea cu earth hour, care presupun oricum ca va deveni curand tot o sarbatoare a consumului la fel ca earth day, i.e. ‘the new christmas'(i see earth hour t-shints, scented candles etc etc). adica ce a facut google mi se pare oarecum o varianta mild de greenwashing, intrucat in loc sa ‘raise awareness’ pt un eveniment deja hiper mediatizat ar fi putut sa cumpere niste generatoare eoliene pt servere sau whatevs, somewhat green themselves. dar sa nu divaghez: exista un google custom, pe negru, numit blackle, care iti da aceleasi rezultate ca google, dar pe care e mult mai ok sa il folosesti daca ai un ecran CRT (pt LCD nu e nici o diferenta, si LCD-urile oricum consuma f. putin). si revenind la google: in timpul earth hour ideea era sa nu consumi electricitate, nu doar sa stingi lumina: asa ca, intr-un mod paradoxal, daca vezi pagina google customizata pt eveniment, inseamna ca nu iei parte la el.