Femeile ceva mai hotarate

Apropo de toate insemnarile de saptamana asta pe tema femei, prostie, femei proaste, emancipate si ce mai vreti voi. Exista chiar si un fel de round-up:

Observati ca sunt doi barbati, trei cu zoso care desi n-a postat in mod explicit ceva e de acord cu avionaru, la randul lui si Alex David. Trei barbati! Stiti vorba aia, „cand doi iti zic ca esti beat, du-te si te culca„. Cam asa si aici.

Explicatie sau incercare de explicatie si scuza in numele femeilor with more than half a brain:

  • Sa fii femeie nu tine de o biblie, o carte cu legi ascunse in care capitolul cinci, versetul doua sute si paragraful zece (sic!) spun ca nu trebuie sa faci aia sau sa faci aia. Exista barbati si barbati, depinde de tine ce gen de femeie vrei sa fii. Foarte simplu. Nu toate revistele sunt spalatoare de creier, Cosmo nu mai e revista cu sfaturi despre cum sa il atragi, daca le are nu sunt relevante. Niciodata nu credeti o revista care scrie despre sex de cand lumea si pamantul ca ar da sfaturi serioase in ceea ce priveste relatiile de lunga durata. Revista pe care o cititi si reputatia ei sunt un prim indiciu pentru a va da seama despre cat de relevant e articolul.
  • „Regulile” lor sunt pe internet si in unele reviste pentru femei de cand lumea si pamantul. Aveam cred ca vreo 13 ani cand colegele citeau Cool Girl (si aici nu exagerez) si toate le luau de bune. Simuleaza indiferenta, nu-l suna tu, nu fa sex din prima noapte, pari ocupata etc. Orice femeie care are peste 18 ani e proasta daca ia de bune alea. Ai peste 18 ani si nu lucrezi/inveti/faci ceva ai o problema deja. O sa ma trezesc cu o gramada de comentarii pe care nu o sa le moderez de la femei care imi vor scrie cu „sh”, „k”, „tz” si alte prostii cum ca n-am dreptate sa le fac proaste. Citind punctul de mai sus, depinde din nou, ce gen de femeie vrei sa fii. Poti foarte bine sa gasesti un barbat care sa te iubeasca si sa descalece de pe un cal alb si sa iti dedice toata atentia din lume dar sansele sunt ca ori e un obsedat ori nu stii cu cine ai de-a face de fapt si ajungem la articolul din Cotidianul: te vrajeste, tu faci pe indiferenta, ocupata, el evident ca urmareste un singur lucru, ajungem la situatia in care tu il iubesti pentru ca te baga atat de mult in seama dar dupa aia se duce naibii totul. Emanciparea de la slujba nu e tot una cu aia de-acasa.

Imi place faptul ca aici in Marea Britanie totul are un fel de logica, pana si in relatii. Excluzand chavs (un fel de cocalari ai lor) si ce inseamna upper class, undeva in cu totul alta liga, aici cam tot ce se intampla sub 25 de ani ramane ca un fel de copilarie nebuna timpurie. Iesi in club, te imbeti, te imbraci in haine ce ar face pe oricine sa inghete de frig cand te vede, enervezi taximetristul in drum spre casa cu rasete si distrugi orice dovada fotografica a evenimentului. Exista chiar o definitie pe o carte postala, trebuie sa o gasesc si sa-i fac o poza. Evident, ironica.

Dupa 25 de ani, pentru multe chiar mai devreme, 22 sau 23 la sfarsitul facultatii lucrurile devin serioase: iti trebuie un job, o casa, multi pastreaza legatura cu parintii dar sunt mult mai independenti. Parintii nu ii cocolosesc si nu au un rol la fel de important in dezvoltarea unei relatii. Cunosc unii care au vreo 26 de ani si parintii n-au cunoscut-o pe „ea” niciodata 🙂

„A woman must have money and a room of her own if she is to write fiction.”

Virginia Woolf

Alta stire interesanta: una din cinci femei in Marea Britanie nu va face copii de-a lungul vietii. Ceva imi spune ca in Romania cifrele stau oarecum altfel pentru ca un copil e privit ca un fel de piatra de temei pentru o casnicie. Una din doua casatorii esueaza, atat in Marea Britanie cat si in Statele Unite. Exista o oarecare neintelegere pe undeva, in ceea ce priveste cat de serios iei lucrurile. E o dovada (pentru mine) ca trebuie sa ai o oarecare varsta ca sa iei o decizie de genul si ceva imi spune (din nou) ca divorturile predomina in casatoriile la varste de sub 25 si ca sansele ca o casatorie sa esueze dupa 30 sunt mult mai mici dar n-am cercetat niciodata in amanunt. E doar o presupunere.

When a woman marries again, it is because she detested her first husband. When a man marries again, it is because he adored his first wife. Women try their luck; men risk theirs.

Oscar Wilde

In fine. Ca incheiere, nu luati articole care suna ca si cum ar fi scrise pentru adolescente prea in serios. Riscati sa pareti proaste. Si daca ati ajuns pana aici, n-o sa apara niciun comentariu care nu e de acord cu mine, bineinteles. O sa fie probabil o gramada de tipe care o sa se simta ofensate. Simtiti-va, altfel nu invatati. Si nu de ce am zis eu, de ce au zis barbati de articolul respectiv. Dar in principiu ma citesc mai multi barbati, daca veniti cu „romanisme” de genul „ce-are daca femeia face asta, ii da sarm, personalitate”, invatati si voi tot de la alti barbati care stiu mai bine ca voi.

Publicat pe

în

, , , ,

de către

Comentarii

7 răspunsuri la „Femeile ceva mai hotarate”
  1. damn, nici un comentariu? ma pregateam sa ma distrez…

    p.s. multumesc pentru impuls, trebuie sa ma uit la petocuri.ro. pana acum stiletto era nr. 1 in topul prostiei, dar poate asta il bate.

  2. ceea ce e trist in lumea asta e ca daca va uitati pe forumurilor siteurilor respective, veti vedea multe demoazele care chiar traiesc tampenia enuntata de redactoriţe. deci nu sunt doar putine proaste, geme pamantul/netul de ele…

  3. Articolul de la petocuri.ro este f. bine scris.
    Sunt de accord cu aproape orice idee de acolo. Si pot si argumenta. 🙂

    Ce scrie acolo, poate parea „de dragul de a complica lucrurile”, dar asa functioneaza.

    Articolul mi se pare o sinteza a cartii „the rules”, care este o carte despre seductie ce se adreseaza femeilor.

    Aceleasi sfaturi de acolo le aplica si barbatii.

    Cred ca conceptia tuturor care citesc pe bloguri este sa gaseasca (unul) partenerul perfect. Din toate punctele de vedere. Ceea ce mi se pare imposibil. Majoritatea in final ajung la un compromis lamentabil.

    In seductie (si in articolul de la depetocuri.ro) ideea este sa se mearga pe cantitate si simultan sa se creasca si calitatea. Care este mai aproape de succes.

  4. Pentru o selfish cunt, le zici bine.

  5. Deci astai anti Basescu sau pentru?

  6. Uite de-asta nu citesc eu reviste pentru femei…:)) Nici retetele de prajituri.

  7. :)):)):))
    Mi-am facut datoria civica de barbat si am postt cateva comentarii pe acolo. Nu stiu daca vor avea efect sau ceva. Nici nu stiu cat conteaza vocea unui anonim. :)):)):))

    Ma bucur sa vad ca sunt si femei care au capul pe umeri si ca nu esti singura. E drept, cu o floare nu se face primavara, dar se poate face un buchet frumos.