Mic si Eficient de la Asus

Dupa ce orice idee de ‘caritate’ se transforma intr-o afacere super profitbila (vezi ‘OLPC’,’One Laptop Per Child’, laptopuri facute special pentru copii cu pretul recomandat de $100 de trimis in tari in curs de dezvoltare pentru preturi mult mai mari oricum si in acelasi timp sursa de scandal la nivel inalt), Asus nu sta foarte mult pe ganduri si scoate Eee PC 701, un laptop minimalist, aproape de trei ori cat un Nintendo DS.

A creat un adevarat val de opinii favorabile si pretul lui este aproape la fel de mic ca ‘XO’ sau ‘CM1’ sau cum vor cei de la OLPC sa-si numeasca creatia – undeva pana in $300 ceea ce e un pret decent pentru un laptop care stie sa faca de toate, pentru cei care nu vor sa se complice cu Windows XP, tot ce ineseamna Windows, depanare etc.

Pentru toti cei care si-au comandat sau au cumparat deja ‘Asus Eee PC’ exista si un site dedicat lui – eeeuser.com – unde te poti lamuri (daca ai ceva nelamuriri, cumva dubios cand totul pur si simplu merge asa cum ar trebui)  cat si o pagina de flickr care te poate convinge ca merita investitia daca nu faci nimic sofisticat cu laptopul tau. Mai mic, mai eficient, mai bun!

First thoughts de acum ceva vreme par sa incline in favoarea lui – imi pare bine ca cineva s-a gandit (in sfarsit) si la toti oamenii pentru care tehnologia nu e asa la indemana. Ma uit la unii din profesorii pe care ii am cum incearca sa tina pasul si ma bucur ca nu se dau batuti. Cum invata Office 2007 si cum s-au adaptat la schimbarile pe care le-a adus Vista. Sigur, nu le e la fel de usor cum ne e noua (sa scrie un sms sau sa tasteze foarte repede) dar nici nu zic ‘lasa, o sa gasesc eu pe cineva sa ma ajute’ cand dau de greu.


Publicat pe

în

, , , ,

de către