Radio Pe Bune

Mi-aduc aminte cu nostalgie de vremurile in care eram clasa a 7-a (apropo de nostalgie) si singurele posturi de radio cat de cat decente in viziunea noastra erau Radio 21 si Pro FM, Mix FM poate un pic dar toata lumea asculta Radio 21 acum ceva vreme. La scoala era deja un fel de isterie cu dedicatiile pe post, e un pic curios acum sa imi aduc aminte cum aratam cand mergeam in vizita la vreo prietena si stateam cate 20 de minute cu telefonul in mana ca sa apucam sa prindem o dedicatie LIVE. Wow, LIVE!

Si dupa aia erau emisiunile in genul ‘total request’ la care sunai si cereai o melodie dar singurul dezavantaj era ca niciodata (repet, niciodata) nu o auzeai pe post. Tin minte persoane care cereau melodii la inceputul emisiunii si desi ascultam pana la sfarsit, n-am auzit nicio melodie din cele cerute de ascultatori. Si ma ofticam. Vroiam sa dedic melodia X lui Y da’ fir-ar al naibii, nici dupa prima, a doua sau a treia nu o dadeau pe a mea.

Azi in schimb ascultam un radio la intamplare (Key 103 Manchester daca trebuie neaparat) si DJ-ul la momentul respectiv a zis ‘Intram in ultima ora a emisiunii, sunati la <nr de telefon> pentru cereri si o sa dam pe post melodia voastra’

‘Hi there, what’s your name?’- ‘Jeff from Stockport mate’ – ‘Alright mate, what do you want us to play for you?’ – ‘Umm could I have Aerosmith with I Don’t Want to Miss a Thing?’ – ‘Ohhh yea, that’s a classic, we got people calling us all day about that saying „hey mate that’s the song I met me wife to, can ye play it for me?”, quite a good one. Alright mate, stay tuned and we’ll have Aerosmith on for you’ – ‘Cheers’

Primul lucru la care m-am gandit a fost e na, de parca o sa o dea in ultima ora. Si ce deceptionata am fost, a pus melodia imediat cum a lasat receptorul jos. M-am gandit ‘ce chestie’. Si chiar functioneaza asa cum ar fi trebuit sa functioneze! Dupa care vine partea cu ‘I wanna listen to MUSE – Supermassive Black Hole’. Aici chiar nu imi mai faceam sperante ca o sa ascult MUSE dar ia te uita, dupa acelasi model am stat cred ca jumatate de ora ascultand ce vroiau altii si a fost atat de misto. Au bagat si Elliott Smith, ceea ce m-a surprins foarte tare, terminand cu o melodie mai recenta (Rihanna).

La noi de ce nu mergea asa? 🙁 Oamenii cereau U2 pe post si Radio 21 baga DJ nu-stiu-cine. C*nts!


Publicat pe

în

,

de către

Comentarii

4 răspunsuri la „Radio Pe Bune”
  1. Radio 21 e cel mai comercial post radio din Romania in momentul de fata. Ma rog, nu vreau sa-i jignesc pe cei carora le place sa asculte Akon, Rihanna sau Activ zi de zi. In schimb pe Guerilla exista emisiuni de genul Voteaza ce urmeaza s.a, la care chiar se pun melodiile cerute, dar aici vorbim de decent music.

  2. Of, cata dreptate ai! Eu am prins ProFM-ul in perioada de glorie, cand inca mai erau Exarhu, Calin si Andrei Gheorghe, sau chiar Radio Contact, cu al lor Music By Request (cand am auzit prima data jingle-ul, am inteles music body quest, i was like woow! estupida) si unde primeau scrisori, doamne, ce vremuri! Acum, Guerilla rules!
    P.S. Esti blogrollata, dear 🙂

  3. taraf tv ftw
    cu 4$ pe sms aveti ce melodie vreti voi. ;;)

  4. zugu

    Payola. Faceti cateva cautari dupa acest cuvant.