Facultate, frate

Desi am un dosar la MMU, a trebuit sa dau si aici la facultate, de data asta la SNSPA. Zis si facut!

Pe o caldura de nesuportat m-am inscris surprinzator de repede la examen pentru SNSPA, Comunicare si Relatii Publice in sediul de pe strada Povernei. 120 RON si o gramada de lume care abia asteapta sa-ti ia banii pentru a grabi constructia sediului din bulevardul Marasesti sau pe unde o fi.

Examenul in sine se desfasura la Polizu, in cladirea de Chimie Aplicata, o cladire foarte dubioasa si veche in care au facut si ai mei facultatea, acum intr-o stare de ‘bulina rosie‘. Pe jos parchetul era acoperit cu un plastic verde in stilul ‘Bucatarie din 1991, artist anonim’ si erau cosuri de gunoi pe hol. Cosuri de gunoi din alea, ca in parc (daca nu erau luate chiar de acolo). Design interior exclusivist.

La ora sapte dimineata (ultima zi din viata mea la care ma voi scula atat de devreme) am intrat intr-o sala de oameni foarte plictisiti. Oameni? Nu, fete. „Tu la ce alte facultati ai mai dat?” – „Daaaaa? Si cat ai luat la romana„. Fetele, am aflat mai tarziu, erau „aseiste”si au dat aici asa, ca sa fie sigure ca intra undeva. Cinci absente, doi care au plecat dupa o ora fara sa fi scris mare lucru si multi care au venit ca sa se afle in treaba. E pomana!

Si ma intreb uneori, de ce sa dai 120 de lei doar ca sa scapi de gura parintilor? Luati aminte de la Sprite, adevarul crud, parintii simt ca esti disperat! Nu sunt prosti, le poti spune ca nu esti de talia lor, fa-le un bine si spune-le ca nu vrei sa dai, ii scutesti de 120 RON dati degeaba. De ce sa dai de fapt la mai multe facultati in momentul in care esti foarte sigur pe tine si de ceea ce faci?


Publicat pe

în

, , , ,

de către

Comentarii

6 răspunsuri la „Facultate, frate”
  1. Nu se pune problema de vreun „design” interior. Fondurile pana de curand au fost infime pentru renovarea complexului din cate stiu. Cat despre faptul ca taxa de inscriere este folosita pentru renovare si alte facilitati nu poate sa fie decat un lucru bun cu toate ca sunt sigur ca anumite procente din aceasta au scopuri mai mult sau mai putin chestionabile. Dubiile legate de alegerea unei facultati au fost si vor fi mereu prezente indiferent de persoana.

  2. fete multe si dragute, ca-i la moda SNSPA, eventual fac si Comunicare sau Jurnalism in paralel, se angajeaza la o multinationala la PR sau HR, cauta chestii pe sub birourile sefilor si gata, fumeie de cariera. fâl-fâl-bizniswomen. am deviat de la subiect, but i just had to say it !! x_X

  3. Am dat la inscrierea de la ASE (ca nici bro’ nu a scapat de ai mei:P) de viitori studenti care erau nelinistiti ca nu se pot inscrie la toate cele 10 facultati ca e limitata faza(not true) … cat de idiot sa fii sa dai 7 milioane cand e demonstrat stiintific faptul ca oricat de retardat ai fi, tot prinzi un loc in ASE, chiar daca te inscrii la 2 facultati (except fabbv&cib)??

  4. Pai tocmai de-aia dau 120 de lei, ca nu sunt siguri ca intra. Si prefera sa dea admiterea la 2-3-10-x facultati, doar-doar o intra. Nu conteaza ca ce. Sa faca facultatea, ca da bine la cv.
    Cat despre design-ul interior… eh, oameni cu viziune asupra viitorului, futuristi 😛

  5. da la comunicare am dat si eu.e singura fac pe kre o vreau.si singura la kre am dat (in ciuda familiei kre m-a batut la cap macar dosaru sa mi-l depun la Litere ceva dar NU am cedat!!! :P) nu am vazut rostul umbaltului, datului de bani, completatului de fise pe la alte fac knd eu doar pe asta o vreau.si nu e vorba doar de o luna la un curs, e vorba depsre 3 ani din viata mea.si nu o sa stau 3 ani la ASE, sa nu imi placa ce fac si sa regret 🙂

  6. Gabrielle

    Draga Phaze,

    Eu am terminat Comunicarea anul acesta si m-am angajat intr-o multinationala la PR. Da, se plateste foarte bine, dar este enorm de mult de lucru, iar faza cu „cautatul pe sub biroul sefului” arata cat de ignorant si de misogin esti. Termina intai facultatea, ia-ti un job si pe urma mai stam de vorba. Mi se pare culmea nesimtirii cum un om poate jigni gratuit persoane care au muncit pentru a ajunge unde sunt. Sau… cumva strugurii sunt acri?

    Draga Deea,

    Conditiile logistice din FCRP nu sunt extraordinare. Facultatea ar putea sa ofere mai mult din acest punct de vedere. Totusi, ai foarte multe de invatat si, cred eu, va fi o experienta placuta. Ceea ce pot sa spun, for sure, este ca FCRP iti deschide multe usi. Important e ca tu sa le treci pragul 🙂