Scoala in ancheta

OK, cu totii stim de examenul de Bacalaureat de anul asta. Ce e interesant totusi este ca s-a ajuns la ancheta la un liceu, Dimitrie Gusti. Sincer nu stiu exact de ce tocmai acolo sau cu ce e deosebit liceul ala fata de altele dar uite ce se zice aici (si nu cred ca e minciuna):

„Solicitarea a fost facuta chiar de Inspectoratul scolar, dupa ce s-a descoperit ca mai multe lucrari au rezolvari identice cu cele din culegeri. Inspectorii cred ca absolventii ar fi copiat, pentru ca nu au fost bine supravegheati in timpul examenului. La Bucuresti, s-au gasit mai multe lucrari in centrul de examen de la Liceul „Dimitrie Gusti“, ale caror rezolvari erau identice cu cele din culegeri sau de pe site-uri cu solutii la subiectele de bacalaureat, afisate inca din februarie pe site-ul Ministerului Educatiei.”

Acum, sa facem un test. Haideti sa mergem in curtea celui mai apropiat centru de examinare si sa vedem cate culegeri desirate gasim pe jos acolo unde baile aveau geam. Exact, peste tot!

Mie mi se pare absurd ca s-a ajuns la asa ceva. Acum ca am putut sa vad perspectiva elevului din sala de examen, pot spune sincer ca s-a copiat gradat. Daca la inceput deloc, spre sfarsit foarte flagrant. La ultima proba au fost cel putin sase persoane in sala care stiau deja numarul care picase si pregatisera deja materialul. Culmea este ca discutam cu tata zilele astea despre stilul asta de a copia raspunsuri gata-facute din culegeri si venise gluma aceea ‘A copiat, dar n-a copiat ce trebuie’ sau in cazul asta nu i-o fi placut profesorului corector comentariul facut de un alt coleg de-al sau autor de carti si culegeri 😀

Tot asa, la un moment dat la romana intreaba o profesoara ‘dupa ce manual ai invatat?’. Aici, sub NICIO forma nu treubie sa raspunzi ‘dupa Badea’. Fara suparare pentru oricine din fam. Badea care citeste, dar culegerile au reputatia de a fi suficiente incat sa ‘treci’, adica sa iei cinciul de rigoare fara sa fi citit o opera literara inainte. Sa fim seriosi, fiecare profesor cu reputatie pandeste acest raspuns, astfel incat raspunsul trebuie sa fie ‘din mai multe carti si culegeri’ fara sa dai nume.

Ce scoala, ba!


Publicat pe

în

, , ,

de către

Comentarii

3 răspunsuri la „Scoala in ancheta”
  1. ce scoala?:D
    copii, bagati-va p_la in ea de scoala, mergeti la fotbal, prostituati-va, spalati vase in italia, cantati manele etc… nu merita 😉

  2. Ancheta e de ochii lumii. Asa a fost si anul trecut.

    Adevarul e ca Bacu` e cea mai mare vrajeala.Pt cei ce au invatat 4 ani de zile reprezinta un ultim scuipat ce ti-l trage scoala, iar pt ceilalti cea mai amuzanta/distractiva metoda de a termina liceul cu note mari.

  3. Corect cu Badea:))… In fond eu NU am citit Ultima noapte… insa tin minte un 10 luat pe ce ne invatza tanti Mariana;):))… Lasa, acuma gata… neeeext!