Someone Else’s Hard Work Pays Off

Nu stiu de ce se vorbeste atat de mult pe internet (anume bloguri si site-uri de stiri) despre cum a fost BAC 2007. Prin prisma mea, am invatat constant timp de patru ani de zile. N-am avut niciodata medii enorme, n-am putut sa suport matematica dar a fost prostie proprie sa dau la mate-info din cauza ideii preconcepute ca la uman nu se face carte (si a mea si a parintilor poate) si asa am indurat 4 ani de materii pe care nu le intelegeam pentru ca nu vroiam si nici nu reuseam in final.

Ei bine, am avut alti colegi, nu neaparat clasa mea, poate si altii pe care profesorii ii stiau si ii urmareau, ii amenintau ca nu ii trec clasa a 12-a si ca nu ii baga in Bac, ca si-au batut joc de scoala, ca au absente cu miile si asa mai departe.

Citind post-ul lui Buddha despre rezultatele de la BAC am ras un pic. Nu, nu de el, de ceilalti colegi care sunt descrisi de el. Poate nu sunt la fel de radicala ca el, daca ma intrebi pe mine as zice ‘da frate, duceti-va in cluburi, bagati-va piercing-uri daca asta va face placere si e relevant pentru voi si prietenii vostri’ dar cu o singura conditie: sa treci BAC-ul.

De la parinti mostenire (adica tata, care probabil si citeste pe-aici cateodata), ai mei mi-au zis tot timpul sa las loc de buna ziua. Ca e profesor, ca e coleg, ca e sef mai tarziu in viata sau femeia de serviciu, niciodata nu stii de unde sare iepurele. Si poate ca a avut dreptate! De fapt, de multe ori vedeam cum colegi faceau misto de alti colegi, de femeia de serviciu, de uniforma ei care nu era uniforma, de diverse. N-am incercat sa fac pe plac tuturor si nici sa ‘joc teatru’ zic eu, nu sunt genul de persoana care sa se prefaca pentru foarte mult timp. Nu ne intelegem, asta e, dar daca insisti nici atunci nu e bine. Asa ca in fine, niciodata sa nu fii genul ala de extremist, ca n-o sa iti prinda bine.

Si acum, am fost printre cei care n-au luat Bac-ul. Cel putin nu din prima. Am luat 4.05 la matematica desi stiam ca lucrarea e de 6 cel putin. Da, stiu ca la matematica s-au luat note mult mai mari dar asta e toata matematica pe care o stiam eu. Life sucks, cum s-ar zice. Si la contestatie am trecut, mi-au dat 1 punct in plus, doua probabil bateau la ochi iar profesorii erau sanctionati dar am zis treaca de la mine, bine ca am trecut! Dupa post-ul lui zoso ma incadrez probabil in prima categorie, un fel de old school pentru ca as fi putut sa invat mai mult. In clasa a 12-a am avut media mult mai mare decat in alti ani pentru ca am dat pe la scoala, profesorii ne vedeau, ne stiau, aveam deja note. Sigur, am mai lipsit in semestrul doi dar pana la urma…cine n-a facut-o 😀

O generatie de excesiv de dobitoci? Poate, o mare parte sunt. Dar sunt si cei care nu s-au ‘prostituat’ asa ca sa zic. Pentru cei care ies dar nu fac ‘panarama’ cum s-ar zice. Pentru cei care nu vomita in toaletele cluburilor in care nici n-au voie sa intre. Pentru cele care nu se dezbraca si isi fac poze in oglinda pe Hi5. Long live us!


Publicat pe

în

, ,

de către

Comentarii

10 răspunsuri la „Someone Else’s Hard Work Pays Off”
  1. coodles

    te-ai fi putut muta lejer la uman intr-a 11-a, la fel ca multi altii care si-au dat seama ca mate-fizica-info nu le prieste

  2. bai, nasol cu matematica, cred ca ti-a scazut media generala la greu. succes la admitere 🙂

  3. I liiiiiived 😀 Oricum n-am nevoie de medie, asa ca tot inainte

  4. u go girl 😀

  5. Lasă. Noi să fim sănătoşi. Succes, fată.

  6. Respectele mele pentru tine ca faci exceptie de la regula generala … chiar sper sa va inmultiti 🙂

  7. Lasa ca matematica nu-ti trebuie mai departe, ai terminat liceul a terminat-o si cu ea (asta daca nu esti sado-maso si dai la poli). 🙂

    Succes mai departe cu admiterea!

  8. Alexa

    pff.. in cele din urma gasesc blogu

  9. Eh, si Eliade a fost corigent la mate. Eu am facut umanul, n-am fost asa sado-maso incat sa-mi bat capul cu matematica, daca m-as fi luat dupa ai mei probabil as fi picat si eu bacul. Bafta la admitere! Te duci in Anglia?

  10. Salut.

    It’s been a while, kid.

    Cu toate astea, am ramas putin stupefiat.

    Cred ca fix doua saptamani daca faceai numai matematica, eventual cu cineva de varsta ta, sau apropiata, care sa-ti explice lucrurile de care ai nevoie ca sa gadesti macar 80% din problemele posibile (luate din subiectele alea de rahat, disponibile cu naiba stie cat timp inainte), luai de doua ori mai mult decat ai luat initial.

    Da, se poate lua opt dupa doua saptamani de invatat (numai la) matematica. Am un amic pe care l-am indrumat spre un prof tanar de politehnica si exact asta a facut.

    Cu toate astea, cu stupefactia mea sau nu, te inteleg. Nu aveai rabdare/energie probabil. Stiu prea bine sentimentul. E o masinatie sociala care dovedeste intr-un fel sau altul anxietatea de care suntem perforati cu sau fara voia/stirea noastra zilnic, fara exceptie.
    Sper sa nu mai ai vreodata de-a face cu materii sau notiuni inutile pe care esti fortata sa le inveti, dar e un vis prea frumos. Fie si pentru Europa de Est. Sper sa gresesc…

    Take care!