schimbat adrese si facturi online

Îmi place la nebunie faptul că încă primesc scrisori adresate foștilor locatari și în plus, celor dinaintea foștilor! O generație și mai veche.

Stau și mă gândesc – o mare parte sunt scrisori importante. Sunt scrisori de la bancă (singurele instituții care trec ‘PRIVATE’ pe plic) și din alte locuri importante (NHS blood & transplants și TV Licencing care nu uită și nu iartă). „Foștii” nu s-au sinchisit să-și schimbe adresa de când au plecat, din ce ni s-a spus unul din ei către Londra dar ceilalți (un el și o ea) naiba știe unde.

Am strâns un teanc de scrisori și prostii de-ale lor în primele zile, a venit unul din ei să și le ia (ce drăguț, poate nu ne mai deranjează sau încetează scrisorile) dar deja am senzația că nu se mai termină. În fiecare zi deschid cutia poștală și vine un șuvoi de plicuri peste mine, nici unul al meu. Nu mă deranjează. Hell, urăsc hârtiile prin poștă – am renunțat la multe ele pentru că vreau să mă simt bine când ajung acasă și nu mă așteaptă 100 de plicuri cu facturi.

Online banking. Lumea care vine în UK mă întreabă ce bancă să aleagă. Dears, nu e ca în România. Oricare bancă. Serios. Atâta timp cât nu aveți credite, împrumuturi sau economii, chiar nu există nicio diferență între un card Visa cu NatWest pe el și un card visa cu HSBC pe el. Online banking există, nu e un mit, funcționează! Nu am mai dat pe la bancă decât că să îmi schimb adresa (în mod ironic). O singură dată din 2007. Primesc plicuri doar când se schimbă niște termeni și condiții dar până și pe alea le-au înlocuit cu mail-uri. Dacă vreau extrase de cont pot să mi le scot și eu la imprimantă. Dar nimeni nu-mi cere – de ce le-aș vrea prin poștă? Ca să am ce recicla? Am destule:

http://i54.tinypic.com/2wmp6ar.jpg
Digitise shit. Nu trebuie să ocupe spațiu și e și ușor să le găsești pe calculator. Plătește facturile online. Aranjează chestii prin debit direct. Știu când pleacă chiria, când pleacă telefonul, când pleacă curentul electric și restul. Nu ridic un deget și e minunat.

Așa că nu știu de ce lumea încă insistă să-mi trimită facturi; când m-am abonat la Vodafone și mi-au trimis două identice, m-au sunat să-și ceară scuze. Locatarii din urmă probabil vin din generația „voicemail”. Mesaje. Pagere. Are you for real? Sunt ca oamenii cărora le spui că preferi să fii contactat pe mail și ei te sună. Îi dai afară pe ușă și intră pe geam.

Partea cea mai bună însă e că aici poștașul poate să ia înapoi toate plicurile care nu îți aparțin; toate ar trebui să aibă „Return address” pe spate, tu doar tai numele fostului locatar și le bagi într-o cutie poștală sau le dai poștașului. Pe care oricum nu-l văd. E greu de făcut atunci când prefer să le ard pe toate sau să le arunc la gunoi but keep your eye on the prize – e mai productiv să le returnez, că așa n-o să mai vină mormane pe viitor 😀


Publicat pe

în

,

de către

Comentarii

3 răspunsuri la „schimbat adrese si facturi online”
  1. […] Deea zice că în Anglia nu contează cu cine faci banking: „Lumea care vine în UK mă întreabă ce bancă să aleagă. Dears, nu e ca în România. Oricare bancă”. Iată deci un lucru care în Anglia e altfel decât în România, dacă nu vă venea chiar niciunul în cap. window.fbAsyncInit = function() { FB.init({appId: "", status: true, cookie: true, xfbml: true}); }; (function() { var e = document.createElement("script"); e.async = true; e.src = document.location.protocol + "//connect.facebook.net/en_US/all.js"; document.getElementById("fb-root").appendChild(e); }()); Adevăratele fapte malefice ale motanului lui Julius […]

  2. Nu ai primit niciun plic cu bani ? 😛

  3. E ilegal sa deschizi plicul altcuiva 🙂