Povestea cizmelor

Long story short, am decis prin minune ca ar fi timpul sa investesc intr-o pereche de cizme. Zis si facut, apucat, cautari, am gasit trei perechi pe net care imi placeau si am ajuns si in magazine sa le probez. Testul internetului a fost bun pentru ca celelalte modele care pareau sa fie OK nu erau OK de fapt cand le probam si asa mai departe.

Criteriile esentiale (courtesy of plannerul din mine care scrie briefuri de creatie) au fost:

…ca imi trebuie cizme fara toc pentru ca nu ma vad alergand sau alunecand pe ploaie, in balti, pe gresii sau alte lucruri in viitorul apropiat.

…ca trebuie sa aiba o talpa decenta care sa intruneasca criteriul nr. 1: sa nu alunec pe undeva in ritmul in care merg. Pentru cei care nu stiu, nu sunt o persoana care sa umble in tocuri, oricat incerc sa ma conving eu ca arata frumos. Nu se poate si cu asta basta. Nici in Louboutin nu incap si nici in Jimmy Choo pentru ca am un picior mutant, mai mare ca celalalt. La orice ora a zilei in care as proba.38 nu imi vine mereu, sandalele de vara sunt 37, sandalele Miss Sixty pe care le-am avut la balul de la sfarsitul liceului erau 39, restul sunt mereu undeva intre. Prea putini oameni fac 4 1/2 sau 5 1/2 (adica 37.5 sau 38.5) si niciodata nu pot sa comand de pe net din cauza asta 😀

…ca trebuie sa fie cizme inalte pentru ca nu imi plac cizmele scurte din motive pur estetice. Am glezne subtiri dar am o fixatie asupra gambelor ca orice alta femeie in denial about her shoe size.Nu trebuie sa depaseasca insa genunchiul pentru ca nu sunt fana nici a cizmelor peste genunchi „cum se poarta acum”.

…ca estetica lor e mai putin importanta, odata ce am decis ca sunt cizme inalte, fara toc, cu o talpa decenta. Doar ca numarul de curele, nasturi, fermoare si alte minuni trebuie pastrat in limita decentei.

Brieful pe scurt a fost ca imi caut cizme plictisitoare, de utilitate. Boring but true.

Si am ajuns la doua perechi din Aldo (moment in care am observat ca nu are magazin online in Romania desi in Bucuresti are probabil mai multe magazine ca in toata Marea Britanie la un loc – cu exceptia Londrei) pe numele lor Prettner si Berliew pentru cine e pasionat de aceasta cautare si nu s-a plictisit pana aici.

Mai departe era moment de estetica pura proprie si personala: imi plac cele negre negre sau cele cu maro? Femeia indecisa din mine iese la iveala si zic ca alea din dreapta. Pentru ca nu stiu. Simti! Cum explici acest simt? Nu il explici!

Problema a venit cand mi s-a spus ca nu au cizmele negre masura mea dar ca le au in patru magazine din tara. In Londra, Nottingham, Bromley si inca undeva…habar nu am unde. Si ca daca nu le pot comanda de pe internet sa sun la ei si sa le trimita in Manchester. Sau daca nu trimit sa ma duc eu la ei.

Daca nu vin cizmele la tine, te duci tu la cizme! Aici deja aveam dubii daca sa sun pentru o pereche amarata cand pot sa o comand pe cealalta si sa fiu la fel de fericita cu ea. Dar daca exista aceasta posibilitate de a o trimite in magazin si eu sa platesc pentru ea aici, sa incercam.

Problema cu customer service aici este invers decat in Romania unde ti s-ar zice zice nu domne, esti in Manchester. Ce-am innebunit? Sa trimitem NOI? Vii tu incoace daca le vrei.

Am sunat frumos si am intrebat ‘Aveti?’ – ‘Avem!’. Cum procedam? Pai ca stiti ca nu putem sa trimitem in magazin dar putem sa trimitem la dumneavoastra acasa. Dar azi s-a nimerit ca managerul nostru sa vina in Manchester la sfarsitul zilei. Poate sa le aduca, sa ne intalnim in oras si sa mi le dea. Banuiala mea este ca ei acopera costul si imi emit o chitanta in Nottingham iar eu platesc contravaloarea si tot ma aleg cu un bon (bonul este esential in context ca dovada a tranzactiei pana la urma).

Acum n-au facut decat sa ma indoiesc si mai mult: mai bine le luam pe alea cu maro din stanga. Sau nu? Ma bate gandul sa ii sun sa le zic sa nu depuna atata efort pentru o pereche si sa raman la celelalte. As incheia in stilul Cristi Manafu: voi ce parere aveti? 😀

Mi-au trebuit cizme!

Later edit: I am now with boots, anume a 2-a pereche. Nu din Marea Britanie, din Romania. I have an awesome family!


Publicat pe

în

,

de către

Comentarii

4 răspunsuri la „Povestea cizmelor”
  1. hahahahha :))

    ia-le pe cele negre, clar pe alea le vrei. daca iti era egal negre / maro le-ai fi luat pe cele maro si nu mai scriai postul.

    plus ca daca managerul e indeajuns de dragutz(a) ca sa ti le aduca, de ce nu? ii dai ocazia sa faca o fapta buna, un loc in rai etc :)))

  2. buni

    Ura! Problema a fost rezolvata la Shopping Mall Baneasa. Avem cizmele negre (ultima pereche).Totul este bine cand se termina cu bine.

  3. De ce le-ar trebui magazin online, cand practic envy.ro se ocupa de aceasta problema in locul lor =)) recomand in cazul cautarilor aldo http://www.envy.ro/brands/ALDO

  4. […] pot decat sa ma bucur ca o sa ajung la o pereche de cizme noi pentru ca macar atata lucru ma face […]