Un mic secret de-al restaurantelor

Recunosc ca nu e prima data cand se intampla dar mi-a atras atentia o curiozitate pe care am observat-o de-a lungul timpului in mai multe locuri.

De cate ori nu mi s-a intamplat sa merg intr-un restaurant in care am vrut sa stau undeva la fereastra sau cel putin sa am o priveliste cat de cat frumoasa daca era vorba de o terasa in aer liber (excluzand localuri de genul ‘mici si bere’). Ma rodea curiozitatea sa stiu de ce, ca turist, ma aseaza tot timpul in fundul fundului cand tot restaurantul e gol si nu sunt mese rezervate. Raspunsul mi l-a dat azi un bucatar dupa ce i-am trimis complimente pentru mancarea pe care ne-a servit-o. Pentru prima oara stateam la o masa foarte bine plasata!

„I believe it is due to the fact that the owners assume tourists will never return while locals might come back more often.”

Adica hai sa-i asezam pe turisti oriunde, nu ne intereseaza sa-i impresionam pe ei, ca oricum n-o sa mai vina aici in viata lor.

Evident aici nu se practica asa ceva pentru ca e destul de greu sa deosebesti turistii de localnici cand toata lumea vorbeste engleza si doar la masa iti poti da seama cine e strain si cine nu. Dar in tari ca Italia, Spania, unde turistii nu vorbesc limba se observa mult mai bine fenomenul.

Ca tot ma duc la Paris saptamana viitoare, sunt curioasa acolo cum o sa fie si daca se confirma teoria. O sa le cer masa ‘aia’ de la fereastra, doar asa. O data in engleza, o data in franceza, vedem ce se intampla 🙂


Publicat pe

în

, , ,

de către

Comentarii

Un răspuns la „Un mic secret de-al restaurantelor”
  1. la paris am disperat cu mesele minuscule. eu si prietenul meu, de cateva ori am intrat in restaurant (si in italia la fel) si ne`am asezat la mese de mai mult de 2 persoane (care nu erau inghesuite undeva neplacut) si imediat ne`au mutat la mese de 2 persoane. la un restaurant am comandat asa mult ca nici nu incapea mancarea pe masutele alea sordide, au pus si pe masa de langa noi. la paris e manie sa stai (mai ales pe champs elysees) in strada, nu la fereastra. vara nici nu au ferestre, practic iti mananci croissantul in strada, nu pot sa zic ca m`a innebuit ideea, si mesele minuscule nici atata, dar nah, e paris, ce naiba. ar putea baga 20 de mese si scaune la mine in camera daca s`ar chinui.