Veste buna si una proasta despre restaurante

Am aflat cu intarziere ca TimeOut a premiat cele mai bune restaurante din Bucuresti. Fara prea multe povesti, premiile au fost:

  • Cel mai bun restaurant romanesc – Casa Doina (zona Kisseleff)
  • Cel mai bun restaurant asiatic – Benihana (Howard Johnson)
  • Cel mai bun restaurant libanez – Picollo Mondo (str. Clucerului)
  • Cel mai bun restaurant italienesc – Aquarium (aproape de pta. Gemeni daca nu ma insel)
  • Cel mai bun restaurant fusion – Heritage (never been there)
  • Cel mai bun restaurant nou deschis – Hard Rock Cafe (cel mai popular)
  • Cel mai bun restaurant de business – Uptown
  • Cel mai bun bar – English Bar

Acum, ce e ingrijorator este ca toate sunt restaurante cu vechime (exceptie Hard Rock si poate Benihana, desi Asami ar fi fost la paritate). E ingrijorator pentru ca nu au aparut restaurante noi care sa rivalizeze sau sa se apropie macar de nivelul celor mai sus mentionate. E ingrijorator pentru ca probabil ca exista si alte restaurante cu mancaruri mult mai bune dar totusi au castigat cele ‘de fite’ asa cum vor spune unii. Si poate pe buna dreptate, adica nu conteaza ca la Ruby Tuesday au mancare mai buna ca la Hard Rock, dintre cele doua Hard Rock e mai popular ca destinatie si brand la nivel global sau in mintile romanilor. Dar e oarecum bine daca intr-adevar isi merita premiile, inseamna ca au gasit o formula care functioneaza si au pastrat-o. Iubesc Picollo Mondo, nu suport Casa Doina pentru ca ultima oara cand am fost am asteptat peste 45 de minute pentru niste maruntisuri.

Pe de alta parte, mai exista multe alte restaurante bune care nu se incadreaza in nicio categorie. Cum ar fi Taverna Sarbului (ok, poate cel din Bucuresti a avut de suferit) si Taj (restaurant indian) dar atunci cand o sa aiba concurenta pe nisa lor o sa aiba rost si crearea unui premiu special pentru ele.


Publicat pe

în

de către

Comentarii

3 răspunsuri la „Veste buna si una proasta despre restaurante”
  1. Uptown forever!

  2. I agree. Barka Saffron e un indian foarte bun, de Heritage am auzit intr-adevar ca e extraordinar, dar e scump de-ti ies ochii din cap, prefer La Dolce Vita anytime decat sa merg la Aquarium, Hard Rock are numai porcarii in meniu… Piccolo Mondo imi place, dar nu are nimic mai mult decat Four Seasons. Eh, well, my dear, relativitatea asta… kisses!

  3. Benihana e bun dar oribil de scump.
    Si mai sunt si altele foooarte bune.
    Probabil ca n-au ajuns la chinezescul – mongolez de pe lacul tei.