Ce-i mai sperie pe oameni: vin algoritmii

 

Panică generală: nu numai că oamenii au dedus că o să fie mai puțini jurnaliști în industrie, ci și că toți cei care rămân o să trebuiască să se pună pe învățat.

Groaznic!

Ce e amuzant e că treaba asta nici nu e nouă, cel puțin în Statele Unite soluția asta a fost aplicată la știri despre baseball cam prin 2011-2012 cel puțin când Wired se întreba dacă un algoritm ar putea să scrie o poveste mai „bine” decât un om (deși problema nu e de mai bine, ci „suficient de bine” probabil)


de către

Comentarii

3 răspunsuri la „Ce-i mai sperie pe oameni: vin algoritmii”
  1. Gabiagu

    In momentul asta suntem la „suficient de bine”, intr-adevar. Mai avem de imbunatatit algoritmii pana ajungem la mai mult de 1-2 fraze coerente.

    https://twitter.com/lukasvermeer/statuses/437971937189707776

    In multe industrii automatizarea a eliminat un grup de angajati si nu-i un capat de lume. Respectivii gasesc altceva de facut si lumea merge mai departe cu o redefinire a status quo-ului.

  2. Proiectul cu softturile si algortmi este discutat de ani, insa se pare ca nu se aplica totusi cel putin nu se va aplica la romani, cat despre evolutia sau involutia situatiei jurnalistice sa fiu sincer nu e ceva nou sau suprinzator, sa fiu sincer consider ca este oarecum meritata.

  3. nuconteaza

    Peter David Lax is an American mathematician working in the areas of pure and applied mathematics. […] In 1970, the Transcendental Students took a CDC 6600 super computer hostage at NYU’s Courant Institute which he had been instrumental in acquiring. Some of the students present, possibly members of the Weathermen, threatened to destroy the computer with incendiary devices, but Lax managed to disable the devices and save the machine.

    bine, anii 70, vezi pana descopera ca algoritmii vin de la un nenea pe nume Muḥammad ibn Mūsā al-Khwārizmī 😛