Două de la Coca Cola

Super Bowl ‘America the Beautiful’

Super Bowl de anul ăsta a fost interesant. Ce e fascinant despre experiența SuperBowl e că…

în termeni de audiență nici nu se compară cu alte evenimente sportive (gen finala cupei mondiale sau finala Champions League)…

BfeoKyYIMAAOHeH

…dar ceea ce contează e că America câștigă de fiecare dată!
america-wins-every-super-bowl-300x225

Anyway, în contextul ăsta au fost fascinante reacțiile la spotul Coca Cola în șapte limbi, făcut de W+K Portland.

Reacții: „Speak English!” racist revolt as Coca Cola airs ‘America the Beautiful’ spot

Mi se pare genial că au difuzat-o. Cu cât se ambalează mai mult o piață în declin, cu atât mai multă Cola o să vândă (probabil peste alte mări și țări).

Home Alone Kids

Că tot au pornit la drum cu tot felul de tensiuni culturale, mai e un spot din China care atrage atenția asupra copiilor rămăși singuri după ce părinții au plecat la muncă în alte orașe sau alte țări:

Mă mir că în România nu i-a dat prin cap nimănui chestia asta. Pe lângă faptul că vreo 10% din populația țării e la muncă în străinătate (727,500 la ultima numărătoare), fenomenul e la fel de răspândit și în România dar nu văd pe nimeni interesat de asta.

Cine e interesat de date:


Publicat pe

în

,

de către

Comentarii

4 răspunsuri la „Două de la Coca Cola”
  1. Luca

    Foarte ciudat, ambele reclame mi-au stârnit dezgust. Ideea de a alătura o componentă comercială acestor lumi mă scârbește cumplit.

    În primul clip, pe la secunda 28 cred, impresia este că mănâncă ceva nu tocmai sănătos, ceva făinose – superficial, aproape spre junk food. Chestie cam tristă. Pe urmă iarăși, vocile acelea cristaline de copii sunt foarte frumoase si parcă vine ca o mizerie ideea de Cola în toată treaba asta.

    Al doilea clip însă mi se pare cinism curat. Groaznic.

    Sigur că da, privind lucrurile altfel, este o campanie de conștientizare. Tot e mai bine decât nimic bănuiesc. 🙁

  2. de acord cu Luca, insa macar asa se se faca cunoscut un adevar despre copiii lasati de parinti in urma.. un adevar care in Romania, cel putin, va dainui pt totdeauna din pacate 🙁

  3. Destul de impresionante ambele videoclipuri… Asta e viata… si e cat de cat reliefata in aceste doua reclame.

  4. Aoleo… pe mine ma miră altceva.. eu înțeleg ca sigur.. poate mai bine de 10% din populația țării este plecată în străinătate, dar în nici un caz 10% din populația țării reprezintă 725,500…