Întrebări ajutătoare pentru evaluat proiecte

întrebări ajutătoare pentru evaluat proiecte

LinkedIn îmi aduce mereu aminte când am început să lucrez la London Strategy Unit iar restul proiectelor îmi aduc aminte de cât de multe chestii am făcut împreună în ultimele 9 luni.

Ultimul proiect a fost evenimentul de două zile, dar abia după ce s-a terminat mi-am dat seama cât de multe implicații există de fapt: ce se întâmplă înainte și după cu oamenii care au venit, care e următorul eveniment, ce am învățat în prima rundă și așa mai departe.

În același timp mi-am dat seama cât de multe lucruri am făcut dar despre care

nu am scris. Nu am scris pe blog pentru că am senzația că e plictisitor pentru mulți, dar am primit mailuri de la oameni care zic ca e interesant pentru ei. Până la urmă dacă cineva învață ceva folositor, cu atât mai bine.

Lucrând pentru guvern, ramura digitală cel puțin, Russell i-a forțat (mai mult sau mai puțin) pe toți cei din echipă să fie mult mai riguroși în evaluarea proiectelor la care au lucrat: de unde au început, ce au realizat și încotro se îndreaptă totul. Îmi place mult ce fac.

Anyway, oarecum similar, noi avem un set de întrebări pe care le utilizăm înainte de întâlniri de tip debrief după ce am terminat ceva proiect major. Nu le folosim pe toate în aceeași întâlnire dar cine vrea să folosească 15 întrebări ajutătoare pentru evaluat proiecte poate să consulte lista.

E doar un îndrumar/ghid ajutător și nu literă de lege, așa că nu promit nimic cu el, dar cred că e o chestie pe care prea puțini oameni o iau în serios zilele astea. Când toți se reped să înceapă următorul proiect pentru că sunt atât de ocupați și în urmă, uită partea aia importantă de „reflecție” care i-ar putea ajuta mai departe.


Publicat pe

în

de către