2 kile de KesselsKramer

Îmi aduc aminte cu drag acum foaaaarte multă vreme când eram în Leo Burnett au apărut primele reclame la hotelul Hans Brinker (Budget hotel) din Amsterdam. Erau făcute de o agenție locală numită KesselsKramer. La vremea lor erau pentru publicitate cam ce e Mother acum: o agenție independentă cu niște idei absolut nebune.

Hans Brinker - KesselsKramer
Hans Brinker – ca acasă

Ca o babă ce sunt, pe vremea mea când nu exista Adsoftheworld și citeam Luerzers Archive, KesselsKramer erau foarte tari. Când se întâmpla asta? Ianuarie 2005. IANUARIE 2005! Uneori mă trezesc mergând pe stradă gândindu-mă că nu mai am 16 ani și trebuie să îmi tot repet chestia asta. Nu mai am 16 ani, nu mai am 16 ani, clar nu mai am 16 ani. Încă se publică Luerzers dar nu mai e același lucru acum că toți avem internet. Și totuși, echipele de creație sunt încă retro în multe locuri și preferă să se închidă într-o cameră, să iasă în parc, să frunzărească un almanah decât să piardă timpul pe net. Bravo lor.

D&AD îl aduc în Manchester diseară pe nimeni altul decât Eric Kessels. E foarte ciudat să petreci ani de zile într-o țară sau într-o agenție gândindu-te ce treabă bună fac oamenii aștia și să nu simți un pic de regret că nu vei avea niciodată ocazia să treci prin Amsterdam să le strângi mână și să spui bravo, felicitări! Sunteți tari. Evident treaba s-a schimbat, eu m-am schimbat, am descoperit că e foarte ușor să trimiți un mail cuiva și am ajuns să am niște relații și cunoștințe absolut fenomenale de pe urma unor mailuri (și a unui blog). Nu mă oprește nimeni să iau un bilet de patruzeci de lire până la Amsterdam și înapoi și să îi întreb dacă angajează sau ceva (ca idee). E un caz clasic de „nu există nu pot, există nu vreau” sau mai degrabă „vezi că se poate? Totul e să vrei” 🙂

Așa că mă simt curios de nerăbdătoare să merg – nu-mi vine să cred că mă gândesc la treaba asta de vreo 7 ani și abia acum văd omul în carne și oase.

PS: titlul vine de la site-ul KesselsKramer, neschimbat de prin 2005, cu mici excepții. Conținutul e mascat de un site a la HTML din 95 și se schimbă la fiecare refresh. Cine vrea să încerce:

2 kilos of kesselskramer

 

2 Kilos of KesselsKramer a fost o antologie mai veche de-a lor.

 


Publicat pe

în

de către

Comentarii

Un răspuns la „2 kile de KesselsKramer”
  1. Stim cocoa cea buna din Olanda… Uite dominanta calda a camerei de hotel, in boabe
    http://en.wikipedia.org/wiki/File:Cocoa_beans_P1410151.JPG
    So…

    http://en.wikipedia.org/wiki/Health_effects_of_chocolate