eroare umană

Săptămâna trecută am înțeles de ce oamenii beau și unii beau destul de mult: am demarat un proiect, unul de care tot vorbeam zilele trecute și rareori se întâmplă ca lucrurile să meargă prost, dar acum au mers prost.

Am trimis de trei ori un mail de confirmare unei companii care ne recrutează oameni pentru focus grupuri și evident în ziua în care ne apucăm de lucru apar 9 oameni în loc de 8, cât cerusem. Am dat £80 în plus pentru doi oameni neinvitați până când am reușit să sunăm să întrebăm ce naiba se întâmplă, că nu am plecat cu toți banii din seif după noi. Ne scot oamenii în plus și purcedem.

A doua zi mă sună iar să îmi spună că hotelul la care am fost pentru două din grupuri a sunat să ceară remunerație pentru camera pe care am folosit-o. Noi un pic perplecși ne întrebăm care e faza, din moment ce trei mailuri zic același lucru: facem uz de casele celor care recrutează și nu săli de conferință sau așa-numitele „viewing facilities” care sunt niște locuri sinistre și corporatiste. Singura noastră responsabilitate e să venim cu banii drept răsplată pentru cei care participă. Ca referință: Mad Men sau orice film polițist unde cineva stă după un geam cu M&M cu alune pe banii companiei și se uită la oameni care vorbesc despre produs. Dacă noi ca oameni care lucrăm ne-am plictisi de moarte, ce să mai zică oamenii pe care îi băgăm în astfel de camere? Ne reîntrunim și le spunem ferm că nu e treaba noastră să plătim, e treaba lor (eu deja un pic suspicioasă, mai ales că vorbeam cu o persoană diferită față de cea cu care interacționasem) și totuși ne anunță că o să aibă un comision de 15% pentru că efectuează ei plata, nu noi.

Sunt o persoană calmă dar aici deja îmi dispăruse zen-ul și acum sunt cu ochii pe factura care vine de la ei, considerând că estimările erau pentru 1700 fix. Două erori în decurs de două zile pentru o agenție pe care nici măcar nu am ales-o eu și foarte curios, după două telefoane și trei mail-uri de confirmare. Uneori mă întreb ce efect are internetul asupra creierului unora..totul intră pe o ureche și iese pe alta :DȘi nu zic că nu mi se întâmplă și mie dar fix pentru că mi se întâmplă verific chestii de genul de 3 ori..mai ales când nu sunt banii mei.

Dar…TREI CONFIRMĂRI? Și tot nu iese bine? Nu-i de mirare că se consumă atâta alcool 😀

 

 


Publicat pe

în

,

de către

Comentarii

Un răspuns la „eroare umană”
  1. Cu cat verifici mai mult un lucru, parca cu atat sunt mai mari sansele sa functioneze prost. Sunt curios cum iese, tine-ne la curent!