noua telenovela

nu obisnuiesc sa fac reclama unor site-uri care mi se pare de prost gust sau pur si simplu gunoaie care nu merita atentie, dar ceva ciudat se intampla cu sectiunea ‘smart woman’ de pe hotnews. essentially, ma scuzati ca nu stiu jocuri de culise si cine cu cine vorbeste ca sa publice sau sa scrie, cine pe cine a scos la masa sau ca, in esenta, nu cunosc niciuna din persoanele care scrie.

am ajuns acolo prin bunavointa unui tweet de-al lui Adrian Botan:  Cum sa iei bataie la terasa si sa fii tratat ca un animal, pentru o salata bulgareasca;

cred ca fix din cauza ca a beneficiat de expunerea hotnews, articolele in general par sa se desprinda cumva de povestea originala si comentariile traiesc o viata proprie, undeva departe. metacomentarii: comentarii la adresa altor comentarii de pe site, si nu se mai termina. polemici si discutii (unele sanatoase, altele nu), dar cateva chestii dupa vreo ora si ceva de stat pe site:

  • povestea cu salata bulgareasca a atras comentariile tipice de genul ‘ne meritam soarta’ sau ‘muta-te in strainatate’ (happy to oblige), dar in acelasi timp articolul in sine nu cred ca mai ajuta. nu cred ca e un caz izolat, nici primul, nici ultimul, iar probabil unii din noi fierbem pe dinauntru pentru ca ni se intampla in fiecare zi dar nu ajungem sa scriem pe hotnews despre asta, ca normal o sa sara vreo 300+ oameni cu gura ca nu stim decat sa ne plangem. in acelasi timp, daca comerciantii nu ar sti decat cum sa ne serveasca mai bine, nu am mai avea impulsurile astea sado-maso de a ne plange, in speranta ca cineva (undeva) ne aude. in space, no one can hear you scream. ma rog, batut apa in piua in speranta ca reclamati o sa ajute, justitia o sa ne sara in ajutor
  • al doilea articol pe care l-am citit, Eu – Maritata si cu trei copii. Sotul ma identifica cu decorul. Sa mai lupt? ilustreaza perfect motivul pentru care ma bucur ca nu mai sunt in tara; ceva m-a oprit de la a face comentarii pe marginea subiectului, fix din cauza ca toate comentariile de acolo sunt canibalizate de catre ‘bastinasi’, cei care isi dau cu parerea (civilizat sau nu) la o mare parte din articole. cand/cum au timp sa monitorizeze tot nu stiu, dar cu siguranta sunt acolo. ce vroiam eu sa comunic e ca femeia aia, saraca (pana la urma) nu greseste cu nimic ca isi expune povestea pe internet; romanii par sa aiba senzatia ca ei au inventat internetul si cu el si regulile care il guverneaza. daca te plangi, n-ai voie. daca e personal, n-ai voie. Daca e despre seful ai voie. daca e despre unde ai fost in vacanta, n-ai voie, ca te lauzi. cineva ar trebui sa le dea o palma sa ii trezeasca la realitate. multi tin cu dintii de ideea de casatorie/casa de piatra/ pana la adanci batraneti. cele mai amuzante comentarii sunt cele in genul „te-ai gandit ce parere are Dumnezeu despre ceea ce ai scris tu?” – eu zic sa il intrebam, dar cred ca o sa taca in mod evaziv. si bineinteles altele de genul „eu cred, dupa logoree, si dupa ‘ a da divort” si nu “a divorta”, ca esti un tipar feminin tipic” – „Sa inteleg ca un Dostoievsky un Tolstoy sau un Dumas sunt femei? Ca prea au scis mult, zeci de mii de pagini. N-au putut si ei sa scrie doar rezumatele, ca orice barbat?”. asta daca mai trebuia exemplu de cum se canibalizeaza unii pe altii…nu in mod constructiv. cat despre toti care ii zic femeii sa stea cu o persoana pe care nu o mai iubeste si care nu pare sa fie interesata de ea, tot aia ar trebui sa dea o lege care sa interzica divorturile. Pastram conceptul de ‘casatorie’ intact, singura inconvenienta e ca o sa creasca rata omuciderilor probabil!
  • si al treilea articol, care ma face sa imi para bine ca am plecat cand am plecat: 40% ar vota cu Ceausescu daca ar fi in viata. PE BUNE? Unde i-or fi gasit?

Deci da, pentru cateva ore de ras si amuzament, smartwoman pare sa fie locul 😀


Publicat pe

în

de către

Comentarii

2 răspunsuri la „noua telenovela”
  1. am citit povestea cu salata bulgareasca si mi se pare desprinsa dintr`o comedie neagra. e drept ca de vreo 10 ani nu am mai fost la noi la mare dar imi vine greu a crede ca s`a putut intampla asa ceva. mai lipsea sa`i execute in stil mafiot langa masa de plastic si fantana arteziana decorativa.

  2. Chestia cu ”romanii au impresia ca ei au inventat Internetul” era suficienta. Sunt destule exemple elocvente, desi pe bloguri in top raman comentatorii anonimi care te injura si apoi iti explica cum n-ai inteles tu ca pe Internet trebuie sa asculti toti imbecilii, ca e libertate. Cam asa si aici : Ai tupeul sa te plangi si sa arati cu degetul ? E online, bah , unde te crezi ?