Se fura tot ce se poate

Fotografie de Alex Galmeanu
Fotografie de Alex Galmeanu

„Oare cunoasteti cine a realizat aceasta fotografie? Nu cred ca aveti de unde pentru ca a fost utilizata fara semnatura, fara nici o mentiune, fara drepturi, fara acord, fara instiintare, fara nimic. Si vorbim de site-uri de renume ca : realitatea.net, antena3.ro, jurnalul.ro, ziua.ro, catavencu.ro, gardianul.ro, click.ro, curentul.ro, financiarul.com, ziare.com, apropo.ro, sport.ro, ziaremondene.ro, showbiz.ro, ziua.net, 24fun.ro dar si altele mai micute ca: stiri.rol.ro, cinemapro.ro, cinemagia.ro, hmultiplex.ro, stirisibiu.ro, infoms.ro, filme.ro, cinemabox.ro, replicaonline.ro, agenda.ro, reportervirtual.ro,

Da, fotografia imi apartine. A fost realizata pentru revista Viva la 15 decembrie 2005 si publicata in ianuarie 2006. Cred ca este cea mai flagranta incalcare a drepturilor de autor pe care am intalnit-o in toata cariera mea.”

Cine stia ca poza cu Gheorge Dinica care a aparut pe toate site-urile si in toate ziarele a fost furata de la Alex Galmeanu? Nimeni? Thought so. Nici eu n-as fi stiut daca n-ar fi vorbit chiar el. Dar acum ca stiu, it does piss me off.


Publicat pe

în

, , ,

de către

Comentarii

3 răspunsuri la „Se fura tot ce se poate”
  1. Mda. Alex are dreptate. Cand i-am batut obrazul lui Buhnici (si nu numai) ca foloseste fotografii fara sa citeze sursele, m-au aratat cu degetul. Poate ar fi bine sa demaram o campanie pe chestia asta.

    http://www.buhnici.ro/2009/06/09/tributul-meu-pentru-mihai-dobre-tone/

  2. altcineva

    trist

  3. zugu

    Da, drepturile de autor in Romania sunt respectate asa cum sunt. Dar maritul blogger poate sa dea in judecata pe toti cei de mai sus sau poate sa inchida gura. A da din clanta pe internet ca o baba obosita nu e semn de barbatie. Put your money where your mouth is.