Ce e relevant si ce nu e

Am o problema cu niste feed-uri pe care le citesc in fiecare zi (de fapt e o minciuna, se aduna dar le verific uneori chiar in fiecare zi).

M-am abonat la cotidianul si evenimentul zilei acum ceva vreme, cotidianul pentru ca era o sursa cat de cat ok pentru stiri si tot felul, iar evenimentul zilei tot un feed generic pentru stiri in caz ca mai aparea cate un articol interesant, care sa fi fost documentat. Socant, stiu, dar cine stie, good things come to those who wait.

Cred ca sunt aproape de punctul in care o sa ma dezabonez de la amandoua si o sa raman doar cu niste chestii specifice cum ar fi categoriile de societate si cultura, in alte cuvinte ce mai fac oamenii si la ce evenimente se mai duc. Din cateva motive:

  • Ambele ziare produc intr-o zi cat produc echivalentele lor de la NY Times, BBC News, The Guardian si International Herald Tribune. Folderul cu cele din urma straine produce cam 300 de articole intr-o zi, pe cand Evenimentul si Cotidianul impreuna produc undeva mult peste 300. Tendinta e sa trec peste si sa nu ma mai intereseze daca e ceva interesant sau nu printre Gigi Becali candidand la presedintie, Nati Meir, Elodia si ultima aparitie televizata a lui Vadim Tudor. Nici daca as locui in Romania nu m-ar interesa lucrurile astea, cu atat mai putin atat de multe;
  • Numarul de articole documentate e din ce in ce mai mic oricum si daca ceva e interesant, e ori PR ori o fabricatie in functie de trustul de presa de la care vine ziarul. Nu ca aici ar fi diferit; daca Rupert Murdoch nu vrea sa voteze cu laburistii, voteaza cu ceilalti si The Sun se suceste dupa cum vrea trustul in mod inevitabil.
In caz ca se sesizeaza cineva: ajungeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee
Daca editorul nu poate sa decida ce e relevant si ce nu sa intre in feed, o s-o faca altii sictiriti ca mine si e pacat pentru ca poate printre prea multe balarii se afla si articole interesante.

Publicat pe

în

,

de către

Comentarii

4 răspunsuri la „Ce e relevant si ce nu e”
  1. buni

    Ziarele ar trebui sa fie echidistante dar nu se intampla acest lucru.De cele mai multe ori datorita partizanatului politic acestea se exprima mai patimas in directia spre care se afla cei carora le sunt subordonate(din pacate). De curand ziarul ‘Cotidianul’ si-a schimbat conducerea si, odata cu aceasta, au plecat foarte multi din vechea redactie.Oricum, datorita faptului ca suntem in an electoral pentru prezidentiale, ziarele sunt incarcate cu multe inutilitati

  2. eu am scos demult ziarele romanesti de la feed tocmai din motivul ca majoritatea articolelor sunt spam

  3. problema asta e in general a feed-urilor, poate ca ziarele exagereaza, dar sunt si celelalte site-uri. Nu toate post-urile te intereseaza.

    Iesirea (partiala) din zgomot a fost cand am trectut de la Bloglines la G Reader – in care ai un grup de prieteni si poti sa dai share la item-urile interesante. Asta nu rezolva deloc ce spuneai tu insa iti ofera un digest selectat de oameni in care ai in general incredere.

  4. […] Nici n-a inceput bine saptamana, stiu, dar am avut destul de mult timp la dispozitie si am descoperit o gramada de articole pe care nu le-am salvat nicaieri in alta parte decat in bookmarks. Nu stiu daca am zis dar Google Reader devenise destul de enervant, in special daca te afli in acea pozitie in care n-ai timp sa il deschizi sau sa citesti zile la rand. Dupa o saptamana stiu deja ca unread count e pe la 8000 de articole din vreo 124 de feeds ultima oara cand m-am uitat cel putin (si asta dupa ce am renuntat la niste ziare enervante). […]