Cand gasesti lucruri la usa..

De ce se tin ghinioanele scai de mine ma depaseste deja dar printre vestile bune pe care le-am primit zilele astea a fost un mail de la colega de apartament (care a invatat printr-o intamplare mai ciudata ca e bine sa imi dea mail-uri si nu mesaje pe facebook).

In mod straniu, zice ea, cineva a lasat o sticla de lapte in fata usii pe unde ies eu. S-a gandit sa o lase acolo ca poate am comandat eu milk delivery si bineinteles ca sticla a stat acolo pana s-a stricat. Cand a luat-o si a golit-o a aparut alta sticla de lapte si una de suc de portocale. Probabil de la o saptamana la alta s-a imbunatatit serviciul!

Imi intareste convingerea ca ignorance is bliss si ferice de cei ce nu se gandesc la ce e mai rau, caci sunt mult mai putin stresati ca noi, restul. Noi (adica eu si familia) ne-am gandit nu la o gluma, ci la faptul ca in Bucuresti, unde furturile sunt o a doua natura pentru unii, cand oamenii pleaca in vacanta hotii lasa lucruri in fata usii ca sa vada daca ridica cineva sau nu. Adica daca familia/persoana e acasa sau nu ca sa se miste si ei cu talent. In Finlanda insa, oamenii probabil au o aura inocenta (sunt vreo 5 milioane in toata tara, cam cati suntem noi doar in Bucuresti sau Manchester) si nimeni nu se atinge de nimic, deci e greu sa-ti dai seama cand cineva vrea sa fure sau sa faca o gluma, respectiv sa fie dragut.

Am trimis un mail catre politistul nostru comunitar foarte constienta de faptul ca daca n-am vazut pe nimeni inseamna ca ‘nu exista’ in termeni politisti. Daca nu stim cine le pune sau nu vedem pe nimeni e ca si cum n-ar fi acolo; cea mai buna solutie e doar sa nu lasam ferestre deschise sau lucruri la vedere. Si cireasa de pe tort, ca oamenii nu reclama lucrurile astea de obicei pentru ca nu li se par suspecte. De-aia, daca n-au trait in Romania, n-au invatat de la cei mai buni care fura in miezul zilei. Si bonusul numarul doi, cei carora li se sparg casele pun poze pe facebook cu locurile pe unde isi plimba catelul sau fac jogging, tocmai ca sa le faca viata mai usoara hotilor 😀

Asa ca daca gasesti ceva la usa (ta sau a altuia), nu e cineva care face misto de tine. Si nici room service.


Publicat pe

în

, , , ,

de către