Totul e minunat dar nu suntem fericiti

Initial nu vroiam sa scriu despre sirul de evenimente pline de ghinion (sa zicem) din ultimele luni dar acum ca stau langa un calculator fara alt scop decat de a scoate la imprimanta un amarat de boarding pass, o sa mentionez niste chestii care mie nu imi plac la Lufthansa si implicit zborurile pe care le fac cu ei. Deja de doi ani de zile imi permit sa spun ca sunt niste nesimtiti din mai multe puncte de vedere si nu exceptii pe care le trec cu privirea.

O sa sune foarte aiurea si arogant din partea mea, cunosc argumentul ‘considera-te privilegiata ca ai bani sa zbori’ si tot asa dar ca sa linistesc preocuparea pentru economia mondiala si mai stiu eu ce alte balarii, i se poate intampla oricui.

Stiu ca sunt intr-o pozitie incomoda, cel putin geografic vorbind singurele zboruri spre Romania sunt cu Lufthansa sau KLM deci inevitabil prin Munchen/Frankfurt sau Amsterdam. Poate mai sunt si altii dar pentru privilegiul de a zbura cu linii cehesti platesti vreo 500 de euro. Altfel pot foarte bine sa ma deplasez catre un alt aeroport, cel mai probabil Londra. Ia bagaje, urca-te in tren, fugi prin oras si du-te la aeroport. Uneori nu ma deranjeaza dar la metrou nu sunt lifturi. Lamurind problema companiilor aeriene, cele doua sunt singurele cu care pot sa zbor fara sa ma scarpin la urechea stanga cu mana dreapta si sa trebuiasca sa zbor doar in zile care se termina in ‘a’ si nu ‘i’ sau la ore obscene ale diminetii.

De asemenea stiu ca acum 20 de ani nu zbura nimeni din Bucuresti in Manchester dar mi-e greu sa ma raportez la trecut considerand ca totul merge inainte (in general) si pe mine ma preocupa aici si acum si nu ziua in care nu existau nici cai ferate. Nu planuiesc sa ma plang nepotilor ca pe vremea mea faceam 4 ore pana in nu-stiu-unde daca se inventeaza teleportarea. Sa fie primita!

Revenind; am mai zis si inainte ca meseria de ‘air hostess’ sau steward avea ceva onoare, dignitate etc. atasata. Ma intreb daca din lipsa de personal sau alte motive multe din femeile pe care le-am vazut nu mai sunt nici macar ‘dragute’ sa zic asa. Poate nu mai e asta regula dar nici zambete sau ‘multumesc’ nu mai primesti, in special daca zbori din Bucuresti catre oriunde. La ultimul zbor mai ca ii tratau pe oameni in sila si foarte deranjate de intrebari si rugaminti, mai ales ca aveam si doua persoane in carucior cu rotile in avion. Brusc din Munchen spre Manchester se schimba totul si copii care tipa si urla primesc creioane si carti de colorat ca sa taca din gura. Pentru niste oameni care platesc o suma considerabila, ai crede ca exista si comportament mai adecvat. Nope.

Acum ca stau aici, Lufthansa spune ca iti poti face check-in-ul online cu 24 de ore inainte. Sunt cu vreo 18 ore inainte de zborul de maine si check-in-ul nu e deschis, cu tot cu legatura din Frankfurt. Am acelasi sentiment ca atunci cand ma duc la doctor si mi se spune sa stau si sa citesc o revista cat astept vreo 3 ore pana intru. E ingrozitor de plictisitor si printre altele, nu, nu pot sa fac asta de acasa pentru ca nu am laptop in dotare. Nu unul care sa functioneze, cel putin. Evident asta e vina mea dar de asemenea e ingrozitor sa nu ai alta optiune. Cat de minunat ar fi ca putem sa facem toate lucrurile astea, tot iese prost.


Publicat pe

în

, ,

de către

Comentarii

2 răspunsuri la „Totul e minunat dar nu suntem fericiti”
  1. Eu zbor la low-cost de obicei. Este adevarat ca merg cca. o ora si jumatate cu autocarul pana in Londra-Luton dar pretul biletului de avion cumulat cu cel de autocar nu ma ajung la cat m-ar costa daca as zbura din aeroportul din orasul in care locuiesc sau din cel din orasul de la 15 minute distanta de mine. In plus, chiar si ca sa ajung in unul dintre aceste aeroporturi, tot ar trebui sa ma trambalez cu un automobil ceva. Ca sa nu mai zic ca din Luton zbor direct in Bucuresti, pe cand de unde locuiesc eu ar trebui sa fac escala prin tot felul de colturi ale Europei de Vest.

    Ce-i drept am avut experiente neplacute si cu o companie low-cost si am jurat sa nu mai zbor cu ei dar pe ruta Luton-Baneasa nu am avut niciun fel de probleme, nici cu bagajele, nici cu orarul, nici cu stewardesele, nici cu check-in-ul. Data trecuta spre exemplu, ne-a imbarcat cu o ora mai devreme si am decolat cu vreo 30minute mai devreme decat era programat.

  2. Viky

    Buna,
    am mare nevoie de o informatie! ma mut la Londra pt 6 luni ( ca si student) si am ales wizzair (low cost). Cu ce ma deplasez eu din aeroport (Lutton) pana in oras? am fost tampita si nu mi-am luat autobuzul oferit de wizzair impreuna cu biletul. Exista si alte autobuze? ….nu taxiuri ca am auzit ca sunt foarte scumpe.
    Multumesc foarte mult! 30 de minute?