Reclamele de la Superbowl 2009

Initial aproape scrisesem ‘Superbowl’ dar mi-am dat seama ca o sa ajung sa vorbesc doar despre reclame. Pe unde am citit lumea stramba din nas ca anul asta reclamele n-au fost la fel de impresionante, de memorabile, de mai stiu eu ce (ca scumpe au fost cu certitudine) si despre mizeria aia de la PETA care te indeamna la un regim vegetarian. Ca vegetarienii have better sex. Indica un studiu. Ce studiu nu stiu si nu ma intereseaza sa intru in detalii cum probabil nici pe consumatori nu ii intereseaza si cine credea ca a avea ‘better sex’ pentru ca esti vegetarian poate fi appealing pentru cineva care a dus-o foarte bine pana acum. Vorba Anei, pana si spotul interzis e plictisitor.

Colectii de reclame de la Superbowl:

SI multe alte site-uri probabil dar ramanem la astea doua.
Reclamele sunt, par plictisitoare pentru ca nu mai au aceeasi formula din anii trecuti, nu mai e nimic gen ‘swear jar’ si toata lumea vorbeste de traditii redescoperite. Heineken te indeamna sa fii razboinic si sa-ti faci o reputatie, Kellogg’s repara stadioane prin tara si are nevoie de parerea ta, Pepsi incearca in mod disperat sa introduca noul logo si face un mix Dylan/Will.I.Am care mie mi se pare usor dezamagitor (dar imi place Dylan si in plus avem aceeasi zi de nastere). Pe de alta parte ‘What is G’ mi se pare bun, in contrast cu celelalte:
Desi nu sunt fana Gatorade, nu beau si oricum Lucozade is bigger in the UK, imi place ca au cateva vedete din sport pe care lumea nu le stie – toti o stim pe Serena Williams, Muhammad Ali dar ceilalti sunt mai obscuri sau nu fac parte din aceeasi generatie: Tommy Smith, Joan Carlos. Si nu de putine ori am intalnit problema asta cu alte generatii care au trecut prin cu totul si cu totul alte perioade. Ma uit la filme si nu recunosc actori pentru ca nu-mi spun nimic. Unii clasici de care n-am auzit niciodata. Si totusi ma bucur sa aflu cine sunt si de ce sunt faimosi, daca intr-adevear e un motiv. Ai senzatia ca descoperi ceva nou cand urmaresti un film cu actori necunoscuti si poti povesti cuiva mai departe – cam asa si cu reclamele astea. Daca nu stii afli, urmaresti spotul a doua sau a treia oara pana cand te prinzi despre cine e vorba. Somebody’s bound to tell you. E un alt fel de ‘reclama participativa’ (if you ask me). Si are un farmec aparte 🙂

Si ca bonus, ‘g’ poate sa fie orice, de la gangsta pana la ..I dunno. Dar e frumos!


Publicat pe

în

,

de către

Comentarii

Un răspuns la „Reclamele de la Superbowl 2009”
  1. Eu cred ca sunt reclame faine.